BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.411,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu konu iktidarda alerji yaratıyor!

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, 'İçinden Deniz Feneri geçen her şey iktidarı alerji yapıyor' dedi.

Abone ol

Tarhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ''Acil Demokrasi Paketi'' çerçevesinde Ceza Muhakemesi Kanununda (CMK) değişiklik öngören tekliflerini TBMM Başkanlığına sunduklarını söyledi. Tarhan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM)ölçütlerine göre yasalarda düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade ederek, ''Tutuklu olmak bizce yemin etmenin önünde engel değil'' diye konuştu.

Tarhan, verdikleri teklif ile CMK'nın AİHM standartlarına uygun hale geleceğini belirterek, ''CMK'nın 102. maddesinin 4. fıkrasında yer alan tutukluluk hallerinin milletvekili dokunulmazlığı ile ilişkilendirilmesini istemiyoruz. Yargılayabilirsiniz ama tutuklanmalarının mantığı yoktur'' ifadesini kullandı.

TUTUKLU VEKİLLER

Milletvekillerinin tutukluluk hali ile Anayasa'nın birinci maddesinde yer alan yasama görevine engel olunduğunu düşündüklerini kaydeden Tarhan, ''Tutuklu olmanın bizce yemin etmenin önünde engel değil'' dedi. ''Engellemelerle karşılaşmak bizim için şaşırtıcı değil'' diyen Tarhan, şöyle konuştu:

''Deniz Feneri'nden bahsetmek isteyen milletvekilinin saldırıya uğramasından belli. Bunda Meclis Başkanının da idari olarak sorumluluğu vardır. Anayasal sorumluluğunu yerine getirmesi gerekir.''

Tarhan, CHP'nin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında TBMM Başkanlığına sunduğu gensoru önergesinin işleme alınmaması ile ilgili olarak da ''Yargı denetimini yok ettikleri gibi içeriksizleştiriyorlar'' görüşünü dile getirdi.