BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu havalar bozacak! Yağış geliyor

Türkiye'yi hafta sonu yağışlı bir hava bir hava bekliyor. İşte dikkat etmesi gereken iller. Hafta sonu hava durumu...

Abone ol

İNTERNET HABER- Hafta sonu tüm Türkiye'de yağışlı geçecek. Kuzey kesimlerin gece saatlerinde Trakya'dan başlamak üzere yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıkları kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyrettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, yurdun kuzeybatı kesimlerinin bu gece Trakya'dan başlamak üzere Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmini yapılırken, Bu gece saatlerinde Trakya'da, yarın Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve Samsun ile sabah ilk saatlerde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yağış beklendiği kaydedildi. 

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop'un batısı ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Karadeniz, Marmara'nın kuzeyi ve Güney Ege'de kuzeybatı yönlerden kuvvetlice, Orta ve Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, akşam saatlerinden sonra ise Doğu Karadeniz'de kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. 

Yapılan değerlendirmelere gören Pazar günü; Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Ardahan, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz Toroslar mevkiinde sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor.

Pazartesi günüyse; Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağış geçişleri beklenirken, güneybatı kesimlerde bulutlanmanın zamanla yoğunlaşacağı tahmini yapıldı. 

Önümüzdeki Salı günü yurdun güneybatı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi beklendiği açıklanırken, Cumartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz'de 2 ila 4 derece artacak olan hava sıcaklığının, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecede olmak üzere batı bölgeler ile Pazar günü iç ve kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı kaydedildi.