BIST 10.260
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.388,31
HABER /  DÜNYA

Hacı adayları Cennetül Mualla’da

Hacı adayları, Peygamber Efendimizin eşi, ilk iman eden kadın, müminlerin annesi Hazreti Hatice’nin de metfun bulunduğu Cennetül Mualla Kabr...

Abone ol

Hacı adayları, Peygamber Efendimizin eşi, ilk iman eden kadın, müminlerin annesi Hazreti Hatice’nin de metfun bulunduğu Cennetül Mualla Kabristanı’nı gözyaşları içinde ziyaret ediyor.
Aralarında Peygamber Efendimizin soyundan gelen seyyitlerin de metfun bulunduğu kabristan, hacı adaylarının ziyarette öncelik verdiği yerler arasında bulunuyor. Daha önce ’Hacun’ ve ’Malat’ diye anılan mezarlık, Peygamber Efendimizin, "Ne güzel kabristan" sözlerinden sonra Cennetül Mualla ismini aldı. Peygamberimizin eşi Hazreti Hatice, dedesi Abdülmüttallip, Hazreti Ebubekir’in kızı Esma, Müslümanların ilk Mekke Emiri Abdullah Bin Zübeyr, Fudayl bin İyad ve daha binlerce Eshab-ı Kiram, Harem-i Şerif’e yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Cennetül Mualla’da yatıyor.
7 yıl önce hacca gitmek için kayıt yaptıran ve 7 yıl sonra Kutsal topraklara gelebilen hacı adayları ise, sevinç gözyaşları içinde Cennetül Mualla ziyaretinde dualar edip burada metfun bulunanları vesile ederek Allahü tealadan af ve mağfiret diliyor.
(İHA)