BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

CHP’den şok nükleer iddiası

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Adana İncirlik Hava Üssü’nde ABD’ye ait 60-70 adet taktik B-61 tipi nükleer bomba bulunduğunu iddia ede...

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Adana İncirlik Hava Üssü’nde ABD’ye ait 60-70 adet taktik B-61 tipi nükleer bomba bulunduğunu iddia ederek, “Milli Savunma Bakanı’ndan acilen bir açıklama bekliyoruz” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Türkiye’de İncirlik Hava Üssü’nde bulunan nükleer bombaların modernizasyonu konusunu bugün Temsilciler Meclisi Stratejik Güçler Alt Komitesi’nin gündemine aldığını söyleyen Aytuğ Atıcı, bu bilginin İncirlik Hava Üssü’nde B-61 tipi taktik nükleer bomba bulunduğunun ilanı olduğunu söyledi. “Halkımız varlığından haberdar olmadığı ve Milli Savunma Bakanı’nın ısrarla gizlediği 60-70 adet taktik B-61 tipi nükleer bomba, başka ülkelerin çıkarı uğruna halkımızı hedef haline getirecek şekilde topraklarımızdadır. Çukurova Bölgesi ve dolayısıyla Türkiye nükleer tehdit altındadır” diyen Atıcı, Türkiye’de nükleer bomba olup olmadığının sürekli halktan gizlendiğini, halka bu konuda bir açıklama yapılmadığını söyledi.
Milli Savunma Bakanı ve Başbakan’ın İncirlik Hava Üssü’nde nükleer bombaların bulunduğunu halktan gizlediklerini öne süren Atıcı, “Milli Savunma Bakanı’ndan acilen bir açıklama bekliyoruz. ‘Bilgim dışındadır’ diyorsa acilen istifa etmelidir, çünkü bu bir acizlik göstergesidir” diye konuştu.
(İHA)