BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden Balyoz kararına destek

CHP Milletvekili Faik Tünay, Yargıtay'ın Balyoz davasına ilişkin verdiği kararı değerlendirdi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tünay, Yargıtay’ın Balyoz davasına ilişkin verdiği karara herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de darbe kültürünün hala devam ettiğini belirten Tünay, “Bu kararın caydırıcılığı var. Artık darbeye teşebbüse dahi cesaret edemeyecekler.” dedi.

CHP Milletvekili Faik Tünay, Meclis’teki odasında Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) sorularını cevaplandırdı. Balyoz davasına ilişkin Yargıtay’ın verdiği kararı değerlendiren Tünay, “Bütün bunlara rağmen Türkiye’de hala darbe kültürünün olduğuna inanıyorum. Hala bir takım mitinglerde bazı vatandaşlarımız, ‘Ordu göreve’ diye pankart açabiliyorsa bu ülkede maalesef birileri tarafından darbe kültürü yerleştirilmiştir. Darbeyi konuşuyorsak, ‘darbe oldu bitti’yi konuşmayalım. Onun yarattığı ve oturttuğu kültürü de konuşmak lazım. Biz TSK İç Hizmet Kanunu 35. Madde’yi değiştirdik. Anayasada bir takım değişiklikler yaptık. O zaman darbeler bitti. Bunu düşünenler bence yanılırlar.” ifadelerini kullandı.

Yargıtay’ın verdiği kararın caydırıcı olduğunu ifade eden Tünay şunları söyledi: “Artık cesaret edemeyecekler. Her ne kadar cesaret edilemeyecek dahi olsa, bu ülkede hala bir takım insanlar bir fırsat bulsa, bir boşluğunu yakalasa buna yeltenmek, bunu gerçekleştirmek istiyorlar. Bunu yok mu sayacağız, bunu görmezden mi geleceğiz? Bunun üzerine ısrarla gitmeliyiz. Tam demokrat sivil vesayet rejiminden kurtulmuş bir anayasa. Ondan sonra da eğitim ve müfredat.” diye konuştu.

“BAŞÖRTÜ YASAĞININ YILLAR ÖNCE KALDIRILMASI GEREKİYORDU”

Kamuda başörtü yasağının kaldırılması ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Tünay, “Bunu tartışmak, bunun üzerinde fikir belirtmek de çok doğru değil. Bunun yıllar önce kalkması gerekiyordu. Biz 21. yüzyılda 2013 yılında hala insanların kılığından, kıyafetinden dolayı, onları değerlendiriyorsak, onları yargılıyorsak vay bizim halimize. İnsanların artık kafasının içindekilerle ilgilenelim. Bir insanın başı açık olabilir ama, ülke için çok zararlı şeyler düşünebilir. Ülkeyi bölmek ve parçalamak için bir takım kötü emeller içinde olabilir. Diğer taraftan bir insan inancı için başı örtülü olabilir. Ama tamamen ülkesine bağlıdır. İnsanların başı kapalıymış, başı açıkmış bunları bırakalım. Bu ülkede herkese yer var.” şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'A ADAY TARTIŞMASI CHP'YE ZARAR VERİYOR"

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ile ilgili tartışmaların sorulması üzerine Tünay şu ifadelere yer verdi: “İstanbul adaylığının tartışılması güzel bir şey. Bir kazanma arzusunun olduğunun göstergesidir. Bir iki aydır gazetelerde televizyonlarda CHP’nin İstanbul adayının kim olacağı konuşuluyor. Bu tabi çok güzel bir şey. Bu tartışma uzadığı takdirde partiye zarar verir. Partiye oy veren insanların da gönlü kırılır. Partiye oy vermeyip yerel seçimlerde oy vermeyi düşünen insanların da vermemesine yol açar. Sayın Gürsel Tekin çok doğal hakkını kullandı adaylığını açıkladı. Bayramdan sonra bu tartışmalar son bulmazsa, bu tartışmalar bir iki ay uzayıp giderse bu partiye de adaya da zarar verir. Bayramdan sonra bu iş sonlanmalı.”