BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hacet namazı ne zaman - kaç rekat ve nasıl kılınır?

Hacet namazının nasıl kılındığını, hacet namazı kılarken hangi duaların okunduğunu bu haberde derledik tüm detaylar internethaber.com'da...

Abone ol

Hacet namazı nasıl kılınır ve hacet namazı duaları nelerdir? 2 rekat Hacet namazı nasıl kılınır ve hacet namazı kılarken hangi dualar edilir? Hacet namazı nasıl kılınır ve hacet namazsının duası nedir tüm detaylar internethaber.com'da...

Hacet namazı nasıl kılınır,2 rekat hacet namazı nasıl kılınır,hacet duası,hacet namazı duası,hacet namazı kılınışı,istihare namazı,dilek namazı,tesbih namazı, hacet nedir, hacet namazı nedir nasıl kılınır?

HACET NAMAZI HANGİ GECELER (GÜNLER) KILINIR? - HACET NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Hacet namazının perşembeyi cumaya baglayan gecelerde veya kandil gecelerinde kılınmasi asıldır. Ama bütün gecelerde kılınabilir. Önce boy abdesti alınır. Sonra hacet namazına niyet edilir.

namaz,-ramazan,-hacet-namazi-nasil-kilini-duasi-nedir.jpg

HACET NAMAZI NASIL KILINIR? - HACET NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Hacet Namazı, iki, dört ya da on iki rekât şeklinde kılınabilir. Efendimiz’in (s.a.s) rivayetine göre ilk rekâtta Fatiha’dan sonra üç defa Âyetel-Kürsî, diğer rekâtlarda Fatiha’dan sonra sırasıyla birer defa İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur.

Hacet namazı bitince Allah’a hamd ve sena, Resûlullah’a salat ve selamdan sonra, peygamberlerin duaları da eklenerek bir hacet duası okunması sünnet. Çeşitli hacet duaları olduğu için herhangi bir tanesi tercih edilebilir. Hacet duasını okuduktan sonra Allah’tan ihtiyacın giderilmesi için dilekte bulunulur. Dualar okunurken, çekilen acının tesiriyle tamamen Cenâb-ı Hakk’a yönelip, ıztırar haliyle yakarmak gerekir.

HACET NAMAZINDA SIRASIYLA HANGİ DUALAR OKUNUR? 

1. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Rekâtin sonunda : Ettehiyyâtü
3. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

Oturuş: Et Tehiyyatü + Allahümme Salli + Allahümme Barik + Rabbena

HACET NAMAZINI KILDIKTAN SONRA NASIL DİLEK DİLENİR? - HACET NAMAZI SONRASI NELER YAPILIR?

Namaz tamamlandiktan sonra Allah'tan hacet neyse o istenir. Allah'tan mürsid istemek için bu namaz kilindiysa mürsid istenir.

Bu namazdan sonra hiç konusmadan yatmak gerekir. Yatarken kibleyi saga alacak sekilde yatak kurulur. Vücudun ön cephesi kibleye çevrilerek yanüstü yatilir, 3 Âyetel Kürsî okunur ve Allah'tan mürsid istenir. Eger kisinin haceti mürsid degil de baska bir hedefe ulasmaksa (zahirî veya batinî bir hedef olabilir) o hedefe ulasmak istenir.

namaz,-hacet-namazi,-hacet-namazi-nasil-kilinir.jpeg


Sessiz zikir (hafî zikir) bu istekten sonra baslar. Yanüstü yatildigi için sag kulak yastiga gelecektir. Bas biraz saga, sola oynatilarak kulakta kalbin atislarinin, basinç sebebiyle rahatça duyulacagi pozisyona gelinir. Ve kalbin her çift atisinda "Allah, Allah" diyerek kisi Allah'i zikr-i hafî ile (yani sessiz olarak) içinden zikredecektir.

Eger ilk namazdan sonra yatildiginda birsey görülmez ise tekrar tekrar, her persembeyi cumaya baglayan gece namaza devam edilmelidir. Her gece de kilinabilir.