BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
HABER /  GÜNCEL

Habertürk yazarı yazdı: Teşekkürler Sayın Soylu!

Habertürk gazetesi yazarı Yavuz Semerci, 'Teşekkürler Sayın Soylu' başlıklı bugünkü yazısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

Abone ol

Habertürk yazarı Yavuz Semerci, Bir kaç gün önce yaşanan terör olayları nedeniyle işverenlerin Güneydoğlu işçileri işten çıkardığı yönündeki iddiaları köşesine taşımıştı.

İddiaları doğrulatamadığını da köşesinden yazan Semerci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya konuyu incelemesi çağrısında bulunmuştu.

Soylu'nun konuyla ilgili kendisini aradığını bugünkü köşesinden açıklayan Semerci şunları yazdı:

"Geçen gün bir işadamı dostumun uyarısını dile getirmiştim. Kimi işyerlerinin işe alma ve işten çıkarma politikalarında Güneydoğulu vatandaşların ayrımcılığa uğradığına yönelik bir şüphesinden bahsetmişti. Birkaç işyerinde şahit olduğu bu ayrımcılığın yayılmasından endişe ediyordu. O gün yazımda ben bunun henüz ispatlanabilir, teyit edilebilir olmadığını belirterek Çalışma Bakanlığı'na çağrı yapmıştım... 

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu aradı.

Ve durumu şöyle özetledi:

"Yazınızı okuyunca arkadaşlarıma işten çıkış kayıtlarını incelettim. Çok şükür böyle bir eğilim yok. Bugünlerden çok daha kötü zamanlar yaşadık. Halkımız terör ile o bölge insanını ayıracak kadar sağduyuya sahip. Açık söyleyeyim böyle bir tablo oluşmasını da beklemiyorum. Elbette bu durum gündemimizde olacak; arkadaşlarımız 'Acaba?' sorusunu güncel tutacaklar. Üstelik şu anda olağanüstü durumun yaşandığı bölgeye yönelik 300 maddelik rehabilitasyon programımız var. Sayın Numan Kurtulmuş açıkladı. Ve biz bölgenin normale dönmesi için elimizden geleni yapacağız..."  yaparak Güneydoğulu vatandaşları işten çıkaracak işyerlerini tespit edebilecek bir hassasiyetin oluştuğunu bilmek de önemliydi.