BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Haberlerde okudum ve çok üzüldüm

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ikiz bebekleriyle cezaevine girecek Mülkiye Kılınç’ın durumuna yönelik, "İnsani bir durum, ben de haberleri oku...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ikiz bebekleriyle cezaevine girecek Mülkiye Kılınç’ın durumuna yönelik, "İnsani bir durum, ben de haberleri okudum ve ona üzüldüm işin doğrusu. Arkadaşlarıma talimat verdim üzerimize düşeni yapalım diye” dedi. B
akan Bozdağ, Adalet Bakanlığında, bugün Meclis’e sevk edilen yeni yargı paketi hakkında bilgi verdiği toplantıda basın mensuplarının soruların da cevapladı. Cinsel suç işleyenlere yönelik tıbbi müdahale konusunun ‘hadım etme işlemini içerip içermediğini’ yönündeki bir soru üzerine Bakan Bozdağ, “Tıbbi müdahale hadım değil yanlış anlamayın. Basın onu farklı bir şekilde lanse etti o zaman. Hadım diye bir ceza yok. Bu tasarıda hadım cezası öngörülmemektedir. Süreli hapis cezası öngörülmektedir. Ancak eğer cinsel saldırıda bulunan kişilerde hastalık varsa bir hastalık nedeniyle bu saldırılarda bulunuyorsa bunun tıbbi tedavisi yoluna gidilebilecektir. Bunun kararını mahkeme verecektir. Mahkeme bilirkişi raporlarına bakacaktır gerçekten bir hastalık var mı yok mu, ona göre bunun tıbben tedavi edilmesi gerektiğine hükmederse tıbbi tedaviye karar verecektir” diye cevap verdi.
İkiz bebekleriyle cezaevine girecek Mülkiye Kılınç’ın durumuyla ilgili bir soruya ise Bakan Bozdağ, şöyle cevap verdi:
"İnsani bir durum, ben de haberleri okudum ve ona üzüldüm işin doğrusu. Arkadaşlarıma talimat verdim üzerimize düşeni yapalım diye. Daha önce iki defa infazın ertelenmesi konusunda yardımcı olunmuş.”
Hukukta bir düzenleme olduğunu ifade eden Bakan Bozdağ, “Kadınlarla ilgili çocuk olması halinde belli süre içeride kaldıktan sonra çıkıyor. Ama onun için belli zamana ihtiyaç var. Genel olarak daha da iyileştirme konusunda neler yapılacağı hususunda kanunlar genel müdürlüğümüz ayrıca bir çalışma yapıyor. Onunla ilgili hazırlıklarımız da bir noktaya geldi. Özellikle hasta olan veya diğer bazı durumlarla ilgili insani olarak yapmamız gereken olup da yapmadıklarımız var mı veya eksik mi değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.
(İHA)