BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  GÜNCEL

Haberciler Platformu'ndan Nazilli'deki saldırıya kınama

Nazilli'nin düşman işgalinden kurtuluş töreninde yaşanan dayak krizine Haberciler Platformu'ndan tepki geldi.

Abone ol

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü etkinliklerinde, MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin'e yer ayrılmaması yüzünden olay çıktı.

MHP'Lİ BAŞKANDAN GAZETECİLERE TEHDİTLER

MHP ilçe yöneticileri, başkana yer ayrılmadığı gerekçesiyle Nazilli Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Fatih Demir’i darp etti. MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin ise gazetecilere hitaben “Bu haber çıkarsa papaz oluruz. Önce aklınızı sonra canınızı alırım.” diye tehditler savurdu.

"ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Konuyla ilgili Haberciler Platformun'ndan tepki geldi:

"Aydın’ın Nazilli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü etkinliklerinde MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin’in, karıştığı bir saldırı olayından sonra gazetecileri “Bu haber çıkarsa papaz oluruz. Önce aklınızı sonra canınızı alırım” diye tehdit ettiğini esefle öğrendik.

Haberciler platformu olarak hem de böylesine anlamlı bir günde gazetecilere karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, platform olarak arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu duyuruyoruz. Tehdit ve saldırıya maruz kalan gazeteci arkadaşlarımıza da hukuki destek dahil her türlü yardımı yapacağımızı, çirkin olayın da takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.

Hiç kimsenin kamuoyunun aydınlatılmasına pranga vurmaya gücü yetmeyecektir. Bilinmelidir ki bu tür çirkin saldırılar bu kutsal mesleği icra eden hiçbir arkadaşımızı engelleyemeyecektir. Kamuoyunu bilgilendirme ve toplumu bilinçlendirme adına zor şartlar altında kutsal bir görevi yerine getirme çabası içerisinde olan meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz."