BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Ümit Boyner kimdir CHP İstanbul adayı olacak mı işte ilk açıklama

CHP, eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'dan aday olacağı yönündeki iddiaları yalanlamadı. Aksine partinin grupbaşkanvekili Ümit Boyner'in adaylığına yeşil ışık yaktı.

Abone ol

CHP, 2019 yılında yapılacak seçimler için hazırlıklara başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mevcut 6 büyükşehir belediyesi sayısını en az 13'e çıkarmak için partililere talimat verdi.

Bu kapsamda çalışmalara devam eden CHP'de Ümit Boyner'in adı öne çıktı. İstanbul adaylığı için hazırlandığı ifade edilen Ümit Boyner ismi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a soruldu.

CHP YALANLAMADI

"Siyasette her şey olabilir, hiçbir şey imkansız değiildir.  Bütün adayların İstanbul'da bir karşılığı var" diyen Altay, Ümit Boyner'in adaylığına yeşil ışık yaktı.

ÖNCE İSTANBUL SONRA TÜRKİYE

AK Parti iktidarını önce İstanbul'da yıkacaklarını savunan Engin Altay, ardından tüm Türkiye'de AK Parti iktidarına son vereceklerini söyledi.

ÜMİT BOYNER KİMDİR?

1963'te İstanbul'da doğan Nazlı Ümit Boyner, üniversite eğitimini ekonomi üzerine 1985'te University of Rochester'da tamamladı. 1985 yılında Chemical Mitsui Bank'ta iş hayatına başlayan Boyner, iki yıl süren bankacılığın ardından altı yıl çeşitli şirketlerde Finansman Yöneticisi olarak çalıştı. 1996'da Boyner Grubu'nun, Holdingleşme Stratejisi ile birlikte Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

2002 yılında ağırlıklı olarak Finansman ve Yatırım Konularından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. TÜSİAD'da 2005 yılında Dış Tanıtım Komisyonu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, 2007 yılında Başkan Yardımcısı oldu. Ayrıca KAGİDER'de Kurucu Üye ve dört yıl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Özel Sektör Gönüllüleri Derneği'nde iki yıl başkanlık yaptı.

Ümit Boyner aynı zamanda TINA (Sualtı Arkeoloji Vakfı), TEGV ve Tohum Otizm Vakfı'nda Mütevelli Heyeti Üyesi olup, 2008'den bu yana Carnegie Endowment for International Peace, Ortadoğu Bölümü - Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Cem Boyner ile evli olan Ümit Boyner, iki çocuk annesidir.