BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  GÜNCEL

Menzil tarikatı lideri kimdir? Gülen'in yerini mi alıyor?

ADIYAMAN'da merkezleri bulunan Menzil tarikatı ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nda kadrolaşma iddiaları ayyuka çıktı. Bugün Fatih Altaylı da yeni iddialar ortaya attı. Peki Menzil tarikatı şeyhi Abdulbaki Erol kimdir, menzilciler niye GVS plakası alıyorlar?

Abone ol

MENZİL tarikatı son günlerin tartışma konusu olan cemaatlerinden biri. İddiaya göre devlette terörist Fethullah Gülen'in cemaatinden boşalan yeri onlar dolduruyor. Menzil tarikatının özellikle Sağlık Bakanlığı'nda kadrolaştığı iddiaları var. Medyada Menzil tarikatının kullandığı GVS plakalı araçlar ile Sağlık Bakanlığı'nın satın aldığı uçakların GVS kodları delil olarak gösteriliyor.

Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan iddialar karşısında sessiz kalırken Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan dikkat çeken bilgiler geldi. Altaylı 'Fethullah Gülen cemaati ile tarikatların devlete yerleşmesinin acısını en ağır biçimde yaşadığımızı' hatırlatarak, Menzil tarikatı için şunları yazdı;

-"Şimdilerde en çok konuşulan tarikat Menzil. Bu tarikat mensuplarının bazı bakanlıklarda çok yoğun kadrolaştığı konuşuluyor ki, bu da aslında yeni değil. Bundan yıllar önce AK Parti hükümetlerinde görevli bir bakanla Ankara’da resmi konutunda sohbet ediyorduk. Şu anda aktif siyasetin içinde olmayan çok güçlü bir isimdi. Yeni bir kabine revizyonu yapılmış ve çok başarılı görünen bir bakan, görevden alınmıştı.

SAĞLIK BAKANI KENDİ TARİKATINI DOLDURMUŞ
AK Parti’nin çok güçlü ismi olan o bakana, “Gayet başarılıydı. Niye bakanlıktan alındı?” diye sormuştum. Bildik tedirgin yüz ifadesini takınmış, “Bakanlıkta sadece kendi tarikatına yer açtığı için Sayın Başbakan çok kızdı. Bir-iki uyardı, ama sonunda görevden aldı” demişti. “O tarikat Menzil mi?” diye sormam üzerine de başıyla onaylamıştı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI DA DUYMUŞ
15 Temmuz’un sonrasında da Menzil tarikatının FETÖ’den boşalan “münhal kadrolara” yerleşme çabası içine girdiği konuşuluyordu ve Teke Tek’te konuk ettiğim bir Başbakan Yardımcısı’na bunu sormuştum. Yanıtı, “Biz de duyuyoruz. Bundan sonra aynı hataya düşmeyiz” olmuştu.

MENZİL TARİKATININ LİDERİ KİMDİR? : Menzilcilerin lideri Seyyid Abdulbaki Erol . Menzil lideri Abdulbaki Erol cemaat içinde Gavs-ı Sani olarak biliniyor. Menzil tarikatına mensup olanlar bu yüzden araçlarını GVS plakalı alıyorlar.


Menzil tarikatının lideri Abdulbaki Erol Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ne bağlı Menzil Köyü'nde ikamet ediyor. Menzilcilerin akın akın gittiği bu köyde herşey Şeyh Abdulbaki Erol ve ailesi tarafından işletiliyor.

Menzil tarikatı Nakşibendi şeyhi Abdulbaki Erol'un kerameti ne?Menzil tarikatı Nakşibendi şeyhi Abdulbaki Erol'un kerameti ne?Menzil tarikatı Nakşibendi şeyhi Abdulbaki Erol'un kerameti ne?Menzil tarikatı Nakşibendi şeyhi Abdulbaki Erol'un kerameti ne?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Gavs-ı Sani ne demektir?