BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
HABER /  DÜNYA

Katliama göz yuman Nobelli lider utanmadan Türkiye'yi suçladı

ARAKAN 'da Müslümanlara yönelik şiddet devam ederken uzun süredir tepkilere cevap vermeyen Myanmar lideri Aung San Suu Kyi, ilk kez konuştu. Aung San Suu Kyi utanman bir de Mehmet Şimşek'i suçladı.

Abone ol

Arakan'da Müslümanlara yönelik şiddet devam ederken uzun süredir tepkilere cevap vermeyen Myanmar lideri Aung San Suu Kyi, ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından bir bildiri yayınlayan Aung San Suu Kyi, "Bilgi kirliliğine dikkat edin. Başbakan yardımcısının yaptığı gibi bilgi kirliliği sadece sorunların bir kısmı" dedi.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN JET YANIT

Başbakan Yardımcısı Şimşek bu sözlere Twitter'dan yanıt verdi. Şimşek, Suu Kyi'nin açıklamasına verdiği yanıtta "Çok yazık! Ülkesindeki katliamlara ve etnik temizliğe sessiz kalan Nobel ödüllü lider düzelttiğim twite sığınıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 29 Ağustos günü bir fotoğraf paylaşmış ve daha sonra silmişti.

Arakan nerede? Myanmar cesetleri yakıyor son durum fenaArakan nerede? Myanmar cesetleri yakıyor son durum fenaArakan nerede? Myanmar cesetleri yakıyor son durum fenaArakan nerede? Myanmar cesetleri yakıyor son durum fenaHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

AKIL TUTULMASI DEDİ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de uyardığı ve bölgede istikrarın sağlanması için harekete geçmesini istediği Suu Kyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuştuktan sonra Facebook üzerinden bir mesaj yayınladı. Ülkenin kuzeybatısında yaşananların ardından hükümetinin Arakan’da yaşayan insanları korumak için devreye girdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hükümetinin destek olacağını söyleyen Nobel Ödüllü Suu Kyi’nin açıklaması adeta ‘akıl tutulması’ olarak yorumlandı.Reuters’ın haberine göre ise Suu Kyi, başka ülkelerle ilişkileri bozabilecek bilgi kirliliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

SINIRA MAYIN DÖŞÜYORLAR

Öte yandan Reuters’ın özel haberinde Myanmar hükümetinin, Bangladeş sınırına mayın döşemeye başladığı öne sürüldü. İki hükümet yetkilisine dayandırılan haberde Arakan Müslünmanları’nın Myanmar’a geri dönüşünün engellenmek istediği kaydedildi.

125 BİN MÜSLÜMAN KAÇMAK ZORUNDA KALDI

Arakan'da Müslümanlara karşı başlatılan operasyonlarda en az 400 kişi öldü ve yaklaşık 125,000 Rohingyalı komşu Bangladeş'e kaçtı.

SINIR DİREKLERİNİN ARASINA DÖŞÜYORLAR

Kaynaklardan biri, "Myanmarlılar mayınları sınırın kendi tarafında tel örgü boyunca sınır direklerinin arasına döşüyorlar" dedi. Kaynaklar, Bangladeş'in bu durumdan fotoğraflar ve ihbarlar sayesinde haberdar olduğunu belirttiler. Kaynaklar, bu kişilerin üniformalı olup olmadığını söylemediler ancak Rohingyalı olmadıklarının kesin olduğunu belirttiler.

PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Bangladeş sınır muhafızlarından Manzurul Hassan Khan, Pazartesi günü sınırın Myanmar tarafından gelen iki patlama sesinin ardından dün de aynı kesimde iki patlama duyulduğunu ve bunların sınırın Myanmar tarafına mayın döşendiği kuşkularını güçlendirdiğini söyledi.

Emine Erdoğan, Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş’e gidiyor

BM'den flaş Arakan açıklaması