BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  POLİTİKA

Haberal düzenlemesine Öcalan ayarı

Tutuklulara hasta yakınını ziyaret imkanı veren önerge komisyondan geçti...

Abone ol

Kamuoyunda Haberal ve Öcalan Yasası olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda geçti. Ak Parti, Öcalan'ın da Haberal düzenlemesinden yararlanmaması için önerge verdi.

Adalet Bakanı Ergin'de katıldığı toplantıda Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda görüşülen tasarıya ilişkin bilgi verdi.

İyimaya, "Teklifle hükümlünün kendisiyle görüşme yapan kişiler aracılığıyla bir suç örgütünün faaliyetlerine yön vermesi halinde, avukat ve diğer kişilerle görüşmesine altı aya kadar sınırlama getirilmesi; ayrıca hükümlü ve tutuklulara ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşinin anne ve babasının ağır hastalığı halinde hasta ziyareti için bir gün izin verilmesine yönelik olarak, 5275 sayılı Kanunun ilgili maddelerinde değişiklik yapılması amaçlanmaktadır" dedi.

Başkan İyimaya, görüşmelerde komisyon üyelerinden gelen iki teklifinde aynı yönde olması nedeniyle birlikte görüşülmesine karar verdi.

Daha sonra yapılan konuşmalarda milletvekilleri insani kapsamda olan düzenlemeye destek verdiklerini ifade ederken, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Bu düzenleme iyi de niye sorunun etrafından dolaşıyoruz. Avrupa İnsan Hakları mahkemesi 2009 den bugüne uzun tutukluluk süresi nedeniyle 436 kararla Türkiye'yi mahkum etti. Bizdeki tutukluluk süresinin ceza gibi yürütüldüğünü belirtti. Biz neden insan hakları ihlali olarak görülen bu uygulamaya son vermek için bir düzenleme yapmıyoruz" dedi.