BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,94
ALTIN 2.445,85
HABER /  GÜNCEL

Binbaşı kendini suçladı

Davada, arama yapıldığı dönemin Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Kemalettin Yakar savunmasını yaptı.

Abone ol

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube'de yapılan aramalarda ele geçirildiği ve Poyrazköy davasının devamı niteliğinde olduğu belirtilen belgelere ilişkin açılan davanın 3. duruşması bugün görüldü.

Duruşmaya ise Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yakar'ın sözleri damgasını vurdu. Duruşma salonlarında alışık olduğumuz tahliye taleplerinin aksine 'Tahliye istemiyorum' diye haykıran Yakar, gerekçesini de şöyle açıkladı:

"İstismara açık bir ortam oluşturarak, fazla malzemeleri zaman zaman koyduğum yer olan ve binanın hemen hemen tüm katlarında mevcut bahse konu mahale imha edilecek eski belgeleri koyarak bu davalarla ilgili süreçte sözde yeni delillerin bulunmasına sebebiyet verdim. Bunun vicdanı rahatsızlığını 12 aydır yaşamaktayım. 12 aylık hapis sürem nedeniyle yaşadığım maddi ve manevi kayıplar bile bu ızdırabımdan daha hafif kalmaktadır."

"İHBAR MEKTUPLARINI YAZANLAR BULUNSUN"

İhbar mektuplarını yazanların bulunmasını isteyen Yakar, "Tarafıma atılmış bu alçakça iftiraların hiçbirini kabul etmiyor ve bu iftiraları yaratanları, eğer ufacık dahi olsa Allah inançları varsa Allah'a havale ediyor ve lanetliyorum" diye konuştu.

O BELGELERİ İLK KEZ GÖRDÜM

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda döşeme altında bulunan belgelerle ilgili açıklama yapan Yakar, "6 Aralık 2010 günü yapılan aramada bulunan malzemeleri, yer sıkıntısı nedeniyle zaman zaman, fazla ve imha edilecek malzemelerin konulduğu yer olan ve kısmen depo gibi kullanılan o mahalli biliyorum. Ancak bu davalara konu olan dijital belgeleri bu soruşturmalar kapsamında ve savcılık sorgularımda ilk kez gördüğümü tekrar ifade etmek istiyorum.

SUÇLU BENİM

Evet. Bilirkişi raporunda da belirtildiği üzere, mevcut askeri emir ve talimatlara aykırı hareket ederek ve istismara açık bir ortam oluşturarak, fazla malzemeleri zaman zaman koyduğum yer olan ve özel olarak yapmadığım ve binanın yapımında yer alan ve binanın hemen hemen tüm katlarında mevcut bahse konu mahale koyarak bu davalarla ilgili süreçte sözde yeni delillerin bulunmasına sebebiyet verdim. Bunun vicdanı rahatsızlığını 12 aydır yaşamaktayım.12 aylık hapis sürem nedeniyle yaşadığım maddi ve manevi kayıplar bile bu ızdırabımdan daha hafif kalmaktadır" dedi.