BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Haber-Sen: TRT haberleri kasıtlı

KESK’e bağlı Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu, haziran maaşlarının ödenemeyeceği yolundaki açıklamalarla ve elektrik fiyatlarıyla gündeme gelen TRT’yi sert eleştir

Abone ol

Açıklamada TRT’nin elektriğin pahalı olmasından sorumlu tutulmasına karşı çıkan Haber-Sen, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hakkında verilen gensoru önergesinin görüşülmesi öncesinde gündem değiştirildiği” iddiasında bulundu.

Türkiye’de elektriğin, yanlış enerji politikaları ve yargıya intikal eden yolsuzluklar nedeniyle pahalı olduğunu savunan Haber-Sen, TRT’yi hedef gösterenlerin bu kurumu yok etmek istediklerini öne sürdü.

3093 sayılı Türkiye Radyo - Televizyon Gelirleri Kanunu’nun 4’üncü maddesinin c bendinde “Türkiye Elektrik Kurumu ve bu kurum dışında Kanunla elektrik üretimi ve iletimi tesisleri kurmaya ve işletmeye, dağıtım ve ticaretini yapmaya yetkili kılınan diğer kurum ve kuruluşlar, tüketilen enerji miktarının birim bedel ile çarpımından elde edilecek meblağın yüzde 2 oranı tutarındaki payı Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna intikal ettirilirler” denildiğini anımsatan Haber-Sen, yasada TRT’ye aktarılacak payın tüketiciye yansıtılacağına ilişkin bir ibare yer almadığına dikkat çekti.

Haber-Sen TRT’nin tam özerk ve demokratik bir yapıya kavuşturulmasını isterken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’i, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun gelirlerini ve bu gelirlerin nerelerde kullanıldığını açıklamaya çağırdı.

Bakan Güler’in ” TRT’nin TEDAŞ’la ne ilgisi var ki, katkı payı alıyor. İşte bu zamanında yapılan bir yanlış. Bizim işimiz yanlışları düzeltmek” sözüne atıfta bulunan Haber-Sen “O zaman Savunma Sanayii Destekleme Fonu’nun Milli Piyango ile ne işi var? Ya at yarışları ile Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ilgisi ne?” diye sordu.

Açıklamada TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz’den, TRT’nin gelirleri konusunda sendikanın Danıştay’da açtığı dava ile ilgili taleplerine yanıt vermesi; TRT çalışanlarından da kuruma sahip çıkması istendi.

Kaynak: