BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  SAĞLIK

Güzellik uykusu saati kaç?

Güzellik uykusu saatini biliyor musunuz? Cildinize ve bedeninize sağlık veren güzellik uykusu saatini elmaelma.com'un haberinden öğrenebilirsiniz.

Abone ol

Uykusuz geçen gecenin sabahında cildimizde solukluk,  kuruluk, koyu renkli göz çevresi halkaları,  sarkma, ince çizgiler belirginleşir. elmaelma.com'un haberine göre, 20’li yaşlarda bütün gece ayakta kalıp ertesi sabah yine zinde görünebilirsiniz.  Ancak, yaşlandıkça uyku yoksunluğu kişiyi daha çok etkiler. 

Genel tıpta uyku fonksiyonu hakkındaki en yaygın kabul edilen  görüş “uykunun bir onarım ve yenileme zamanı olduğu”  teorisi.  Tüm vücut dokuları, deri, bağışıklık sistemi  ve beyin fonksiyonları yenilenir.  Uykuda vücudun protein sentezi  dahil  olmak üzere  tüm  yapım mekanizmaları  artar ve büyüme hormonu asıl  gece salgılanır.

Güzellik uykusu kaçta geliyor?

Büyüme hormonu, cildin yenilenmesi, oksijenlenmesi, nemlenmesini sağlar;  bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücut uykuya dalar dalmaz büyüme hormonu salgılamaya başlıyor. En derin safhasında ise tavan yapıyor. Araştırmacılar uykunun ilk 3.5 saatinin gerçek “güzellik uykusu” olduğuna inanırlar. Yine, çalışmalarda büyüme hormonu üretiminin en yüksek olduğu saatlerin gece 22.00- 03.00 olduğunu belirtmektiyorlar. Yetersiz ya da bölünmüş uyku vücuttaki bu kritik yenileme sürecini etkiliyor.

Kaynak: elmaelma.com