BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  POLİTİKA

Güvenilir anket şirketinde Erdoğan ilk turda kazanıyor mu?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, güvenilir bir araştırma şirketinin yaptırdığı anket sonucunu paylaştı. Buna göre Erdoğan ilk turda cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıyor.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 24 haziran seçimleri öncesi "cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda biter mi?" sorusuna yanıt verdi ve güvenilir olduğunu söylediği bir anket firmasının araştırma sonucunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı adaylarının seçim yarışını değerlendirdiği bugünkü yazısında Selvi, seçimlerin ilk turda sonuçlanacağını ancak açık ara bir durumun olmadığını düşünüyor. İşte o yazının ilgili bölümü:

İLK TURDA KAZANIYOR
"Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda biter mi, Meclis’te iktidar mı yoksa muhalefet mi daha fazla milletvekiline ulaşır sorusuna şu anda verilebilecek kesin ve çok net bir yanıt yok. Bıçaksırtı bu durum devam ediyor. Güvenilir bir kamuoyu araştırma şirketinin aboneleri için yaptığı bir ankete göre Erdoğan ilk turda kazanıyor. Ama açık ara bir fark gözükmüyor.

CUMHUR İTTİFAKI YETERLİ ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYABİLİYOR MU?
Erdoğan cumhurbaşkanı seçildiği takdirde, ‘cumhur ittifakı’ Meclis’te yeterli çoğunluğu sağlayabiliyor mu? Bunu büyük ölçüde HDP’nin barajı aşıp aşmaması belirleyecek. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hesaplar için ne diyor? Erdoğan cumhurbaşkanı seçilir ama Meclis çoğunluğunu muhalefet elde eder yaklaşımını gerçekçi bulmuyor. Bu yöndeki kaygılar kendisine iletildiğinde, ”Bizim milletimizin feraseti böyle bir şeye izin vermez. Bunun aslı, esası yok” diyor. Ama belli ki böyle bir tehlikeyi bütün bütün yok saymıyor. ”Güçlü Cumhurbaşkanı istiyorsanız, güçlü Meclise ihtiyacımız var” diye uyarıyor. AK Parti tabanında yayılmaya çalışılan, ”Erdoğan ayrı, AK Parti ayrı. Erdoğan’a oy vereceğim ama AK Parti’ye oy vermeyeceğim” söylentisinden ise rahatsız olduğu söyleniyor. Bunu bir fitne ve tuzak olarak görüyor. ”Erdoğan eşittir AK Parti, AK Parti eşittir Erdoğan” diyor. 7 Haziran’da ve 16 Nisan’da AK Parti seçmenin bir bölümünde görülen kırgınlık, 24 Haziran’da da kendini hissettiriyor."

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı