BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İnce: O generalin apoletlerini sökeceğim

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki Temel Paşa polemiği sürüyor. İnce, önceki sözlerini bir kez daha yineleyerek Temel Paşa'nın ihraç edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Abone ol

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2'inci Ordu Komutanı  İsmail Metin Temel üzerinden kendisine yönelik eleştirilere bir kez daha cevap verdi. Temel'in TSK'nın disiplin kanunun 20. maddesine göre ihraç edilmesi gerektiğini söyleyen İnce,  "Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu Bandırma’ya gittiğinde onu karşılayan subaylara ceza verdiler. Çanakkale’de Engin Alan ayağa kalkmadı diye Engin Alan’ı hapse attırdı. Benim hapse attırmak gibi bir niyetim yok. Ama o generalin apoletlerini sökeceğim" diye konuştu.

Kağıthane’nin Nurtepe Mahallesi’nde dün seçmenlerle buluşan İnce, İsmail Metin Temel üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere sert çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğinde kendisini eleştiren sözleri Temel Paşa'nın alkışladığını hatırlatan İnce, TSK'nın disiplin kanunun 20. maddesinin açık olduğunu ordu mensuplarının siyasi parti faaliyetlerine katılamayacağını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bandırma'ya gidişinde kendisini karşılayan subaylara ceza verildiğini de ileri süren İnce, "Çanakkale’de Engin Alan ayağa kalkmadı diye Engin Alan’ı hapse attırdı. Benim hapse attırmak gibi bir niyetim yok. Ama o generalin apoletlerini sökeceğim" dedi. İnce, "Sen milletin generalisin, Erdoğan’ın generali değilsin. Eğer Erdoğan’ı çok seviyorsan, Erdoğan 24 Haziran’da emekli olacak. Ben de apoletlerini sökeceğim için yanına gidersin, onun emir eri olursun" diye konuştu.

KÜRSÜDEN HERKESİ İNDİRDİ

İnce, kürsüde konuşmasını yapmaya başlamadan önce yakın koruması dahil kimseyi istemedi. Herkes indikten sonra konuşmasına başlayan İnce’yi çatılardan izleyenler de oldu. İnce, öz çekim yaparak mitingi sonlandırdı ve Eyüpsultan’daki mitinge hareket etti.

EYÜPSULTAN TÜRBESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kağıthane mitinginden sonra Eyüpsultan'a geldi. Eyüp Sultan Camii'nde türbeleri ziyaret eden İnce, Eyüp Sultan Camii çıkışında vatandaşlarla selamlaştı. Burada bir gazetecinin "(Eyüp Sultan türbesi) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmeye alıştık. Böyle bir gelenek var ama siz de bugün geldiniz ziyaret ettiniz. Neler söyleyeceksiniz?" demesi üzerine İnce şunları söyledi: "Eyüp Sultan, Tayyip Erdoğan'ın simgesi mi? Ben buraya ilk geldiğimde 12 yaşındaydım. Annem anneanneme demiş ki; 'Oğlumu ortaokula giderken Yalova'dan köye gelirken göreyim. Eyüp Sultan'a gideceğiz demiş. 12 yaşında anneannemle birlikte ilk kez geldim buraya. Belki yüzün üzerinde gelmiştir. Eyüp Sultan, Erdoğan'ın simgesi olamaz. Müslümanların simgesidir. Elhamdülillah ben de Müslümanım.

"BİSİKLETE NİYE BİNDİN" DİYALOĞU

Eyüp Sultan Türbesi'nden ayrılışı sırasında Trabzonlu olduğunu söyleyen Ayşe Yazıcı ile İnce arasında bisiklet diyalogu yaşandı.
Yazıcı'nın "Senin oraya (Trabzon) bisikletle çıkman çok komik geldi " sözleri üzerine İnce, "Bisikleti oraya getirdiler, ben getirmedim" yanıtını verdi. Yazıcı'nın "Binmeseydin. Sen nasıl Cumhurbaşkanı olacaksın? Herkesin dediğini yaparsan?" sözleri üzerine de İnce, "Memnun oldum sizinle tanıştığıma efendim. Allah yolunuzu izinizi açık etsin" diye cevap verdi. İnce diyoloğu sürdürdü ve Yazıcı'dan oyunu kendisine vermesini istedi. Yazıcı'nın "Yok ben AK Parti'ye vereceğim, yalan konuşamam" sözleri üzerine de İnce, "16 senedir yönetiyorlar" diye konuştu.

VATANDAŞ YAŞADIKLARINI ANLATTI

Yaşadığı sağlık sorunundan bahseden Ayşe Yazıcı, "Mide ameliyatı olacaktım. Çapa'ya gittim. Hocamla konuştum. Bana dedi ki; 'Ameliyat olacaksın.' 'Tamam hocam', dedim. Daha şartları söylemeden '5 bin lira bıçak parası' dedi. 'Nasıl dedim bıçak parası, zaten devlet size para veriyor.' Bunu, Allah razı olsun Tayyip de kaldırdı. Mide ameliyatı olmadım, üç sene midemden çektim. Sonra Halkalı'da mide ameliyatı oldum. Refakatçim ile gittim. 1 lira da bıçak parası vermedim" dedi. İnce, bunun üzerine "Eniştenin sağlığı iyi mi? Görüşürüz, selam söyle" diyerek alandan ayrıldı.

BAYRAMPAŞA'DA KONUŞTU

Muharrem İnce, Bayrampaşa’nın Yıldırım Mahallesi’nde seçmenleriyle bir araya geldi. Eğitim sistemiyle ilgili konuşan İnce, "Çocuklara nasıl dil öğreteceğiz? Bütün öğrencilere resmi dil Türkçeyi öğreteceğiz. İki, evinde konuştuğu ana dilini öğreteceğiz. Hangisiyse onu öğreteceğiz. Üç, uluslararası bir dil öğreteceğiz. İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, İtalyanca, Japonca, Çince... Gençleri dünya vatandaşı yapacağız" dedi.

"PASSOLİG’İ KALDIRACAĞIM"

Bayrampaşa’nın İstanbul’da meydanı olmayan tek ilçesi olduğunu belirten ve kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen İnce, "İstanbul’a kentsel dönüşümde kimseyi mağdur etmek yok. Kimseyi yerinden yurdundan etmeden kentsel dönüşüm yapacağız" dedi. Muharrem İnce, "Mesela ’Stadyumlarda beni eleştiriyorlar, bunları kayıt altına alayım, Passolig getireceğim’ dersen, ÿo ülkeden hayır gelmez. Size söz veriyorum. 1 hafta içinde Passolig’i kaldıracağım" diye konuştu.

DAVULCUYA BAHŞİŞ VERDİRDİ

Konuşması sırasında davulcuya seslenen İnce, "Düğünde değiliz, mitingdeyiz davulcu. Şuradan bir milletvekili bakayım da sana bahşiş versin" dedi. Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün davulcuya 100 lira vermesini isteyen İnce, "Asgari ücret bin 600 lira. Dünyanın maaşını alıyor bu milletvekilleri. 100 lira versin bir şey olmaz" dedi.

HAYVAN HAKLARI TAAHHÜTNAMESİ İMZALADI

Muharrem İnce’nin Bayrampaşa’daki konuşmasının ardından Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan otobüsün üzerine çıkarak bir belge imzalattı. Muharrem İnce belgenin hayvanlarla ilgili olduğunu söylemekle yetindi. Belge aslında bir taahhütnameydi. Taahhütnamede, “Seçildiğim takdirde hayvanların haklarını koruyacağıma, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacağıma söz veriyorum” yazılıydı. - Eyüp SERBEST/İSTANBUL