BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Guti Beşiktaş'taki 2. deliyi açıkladı

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Guti ilginç açıklamalarda bulundu. Takımdaki ikinci deliyi söyledi.

Abone ol

 “Benim amacım 37 yaşıma kadar futbol oynamak.. Tabii ki Beşiktaş izin verirse burada olurum. Bıraktıktan sonra da yine futbolun içinde yer bulacağım.”

Üzülmez’den sonra ‘DELİLİĞE’ 2. aday

GUTİ, takım kaptanı ‘deli’ lakaplı İbrahim Üzülmez’e bu cümlelerle rakip olacak gibi gözüküyor: “Ben biraz deliyimdir.. Ruh olarak böyle görürüm kendimi. Hatta biraz deli biraz şeytan diyebiliriz.. Kolumda dövmesi de var.. Ayrıca melek gibi bir tarafım da yok değil.”

BEŞİKTAŞ deyim yerindeyse bu sezon dünyaları aldı.. Takımı yıldızlar topluluğuna çevirdi ama en parlayanı Guti oldu.. Real Madrid’deki 20 yılı aşkın kariyerini sonlandırıp siyah-beyazlıları seçen ve sezon başından bu yana oynadığı 26 maçta 10 gol, 9 asistlik inanılması güç bir grafik çizen 35 yaşındaki İspanyol yıldız, önceki akşam CNN Türk ekranlarında Saba Tümer’e konuk oldu.. Yayın sırasında müthiş cümleler kuran Guti, 2012 Haziran’ında bitecek sözleşmesi için de yönetime mesaj gönderdi:

“YAŞAMIMDA yeni bir sayfa açıldı. Gerçekten Türkiye’de çok dürüst insanlarla tanıştım. Daha 37 yaşına kadar futbol oynamak istiyorum. Eğer Beşiktaş bana izin verirse burada oynamak istiyorum. Futbolu bıraktığımda biraz da eşim ve çocuklarımla zaman geçirmek ve görmek istediğim bazı yerleri gezmek, biraz tatil yaptıktan sonra yine futbolun içinde görev almayı planlıyorum.

“R.Madrid’de 80 bin kişiye karşı oynuyorduk ama burada 20-25 bin taraftarın çıkardığı gürültüye inanamıyorum.”

BURAYA gelmeden Türkiye’yi bilen kişilere sordum. Herkes sanki bir ağızdan gibi aynı şeyi söyledi: ‘Çok güzel bir ülke, yaşamaktan zevk alırsın.’ Bu isimler Luis Aragones, Daniel Güiza, vs...

REAL 80 bin kişiye oynuyor. Orada oynadığım zamandan beri dünyanın her yerinden hayranım var. Beşiktaş ise 20-25 bin kişiye oynuyor ancak bu kadar gürültünün çıkmasını anlayamıyorum. Taraftar baskısının bir takım üzerinde artı veya eksi yönde katkısını ilk defa burada gördüm.

FUTBOL kazanmak için oynanır ancak görsel yönü de var. Hem kendiniz hem de izleyenler zevk alacak. Türkiye’de daha fazla kazanmak için her şeyi yapan bir sistem var.

Oynatmamak üzerinde yoğunlaşıyorlar. Böyle de ağır sakatlıklar oluyor. Futbol dünyanın en tehlikeli sporlarından biri. Rakiplerimizden bir şey isteyecek değiliz ama futbolcuların bu işi meslek olarak yaptıkları ve kısa süre sonra bir maça daha çıkacakları unutulmamalı.”

‘ÖZEL HAYATIMA kimse karışamaz’

“ÇOK fazla dışarı çıkmam ama çıkarsam da bu benim özel hayatım. Genelde çocuklarımla evde oturmayı seçerim. Çıktığım zaman da magazincilerin özel hayatıma karışmasından nefret ederim. Resim çekmek ve haber yapmak için izin almalılar, bunu bilmiyorlar. “