BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Müslüman Kardeşler'in örnek aldığı lider

Müslüman Kardeşler de Milli Görüş ayrımı yaşıyor. Genç entellektüellerin örneği ise Recep Tayyip Erdoğan

Abone ol

Milli Görüş hareketinde eski tüfeklerle gençler arasındaki ayrışmanın bir örneği de Müslüman Kardeşler'de yaşanıyor. Genç entellektüellerin örneği ise Recep Tayyip Erdoğan.

Bu değerlendirme Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan El Benna'nın torunu Tarık Ramazan'ın yaptığı bir açıklamamaya dayanıyor. Entelektüel kişiliğiyle öne çıkan ve özellikle Avrupa'daki Müslümanlar arasında büyük bir etkiye sahip bir İslam bilimci olan Ramazan Oxford üniversitesinde profesör.

ERDOĞAN'A BENZER YAKLAŞIM

Blair hükümetinde danışman olarak görev alan Ramazan, Fransız Le Point dergisine konuştu. Müslüman Kardeşler'de son yıllarda tıpkı Milli Görüş örneğinde olduğu gibi ciddi kırılmaların yaşandığı bir evrim geçirdiğini söyleyen Ramazan bu değişimi şöyle özetliyor:

"Benimsenen yeni duruş, kökünü inkar etmeden laikliği ve demokrasiyi kabul etmek üzerine kurulu. Çoğul bir örgütten bahsediyoruz. Bugün eski tüfekler hala hareketin başında, ama kırklı yaşlarındaki genç entelektüeller Recep Tayyip Erdoğan'a benzer bir yaklaşıma sahip. Elbette şeriatın günlük yaşamda uygulanması ile ilgili tartışmalar var ama Müslüman ülkelerin geleceği zaten bu tür hareketlerin de topluma yön veren tartışmaların içine dahil olmasından geçiyor."