BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gürcistan: Futbolcu Kaladze bakan oldu

Gürcistan'da seçimleri kazanan Bidzina İvanişvili kabinesini açıkladı ve AC Milan'ın eski futbolcusu Kakha Kaladze'nin bölgesel kalkınma bakanı olarak görev yapacağını açıkladı.

Abone ol

Gürcistan'da seçimleri kazanan Bidzina İvanişvili kabinesini açıkladı ve AC Milan'ın eski futbolcusu Kakha Kaladze'nin bölgesel kalkınma bakanı olarak görev yapacağını açıkladı.

Gürcü Rüyası adlı koalisyonu seçimlerde şaşırtıcı bir başarı sağlayan İvanşvili, kendisinin de Başbakan olacağını söyledi.

Hükümette Gürcistan Devlet Başkanı Mihael Şaakaşvili'ye karşı güçlerini birleştiren liberaller ve aşırı milliyetçiler bir arada çalışacak.

Yeni hükümetin görevine bu ay başlaması bekleniyor.

Koalisyon hükümeti parlamentoda 83 sandalyeye sahip. Devlet Başkanı Şaakaşvili'nin Birleşik Ulusal Hareket partisi ise parlamentoda 67 sandalyeyle temsil edilecek.

BBC Gürcistan muhabiri Damien McGuinness'e göre, yeni hükümetin karşısındaki en önemli zorluk Şaakaşvili'nin bir yıl daha Devlet Başkanlığı görevinde kalacak olması.

Modern Gürcistan tarihinde ilk defa hükümet, güçlü bir muhalefetle başetmek zorunda kalacak.

Yeni yüzler

2001 yılından 2010 yılına kadar AC Milan'da top koşturduktan sonra İtalyan Genoa takımına transfer olan Kakha Kaladze, bu yıl futbol kariyerini noktaladığını açıklamıştı.

Eski futbolcu Demokratik Gürcistan partisinden milletvekili seçilerek parlamentoya girdi.

İvanişvili ayrıca Gürcistan'ın Birleşmiş Milletler eski büyükelçisi Irakli Alasanya'yı Savunma Bakanı ve Başbakan yardımcısı olarak atadı.

Ülkenin eski Almanya ve Hollanda Büyükelçisi Maia Panjikidze Dışişleri bakanı olurken, Irakli Garibaşvili İçişleri, Tea Tsulukyani de Adalet Bakanı oldu.

İvanişvili yeni maliye bakanının kim olacağını ilerleyen günlerde açıklayacağını söyledi.