BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Bu ev 4 yaşındaki Umut’a mezar oldu <br/>Maltepe’de alevlere teslim olan bu ev...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Bu ev 4 yaşındaki Umut’a mezar oldu
Maltepe’de alevlere teslim olan bu ev 4 yaşındaki Umut’a mezar oldu.
Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede evi sardı. Bu sırada içerde bulanan anne Cemile Gölbağ ve yeğeni Mustafa Ergin kendilerin can havliyle dışarı attı. Ancak minik Umut alevlerin arasında kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, minik Umut’un da cansız bedenini evden çıkardı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Havayı kirletiyorsanız yandınız
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu taşıtlara yönelik egzoz emisyon denetimlerine hız verdi. Yapılan kontrollerde egzoz emisyon değerleri yüksek çıkan araçlara bin 700 TL para cezası kesildi.
İstanbul’da trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçmeye çalışan bakanlık çalışma başlattı. Bu kapsamda ekipler TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerinde kontrol yaptı. Yapılan denetimlerde egzoz emisyon değerleri normal çıkan araçlara teşekkür edilerek gönderilirken, değerleri limitin üzerinde çıkan araçlara ise bin 700 TL ceza kesildi.


İstanbul için korkutan tablo
17 Ağustos depreminin yıl dönümüne az bir süre kala, İstanbul’un olası bir depreme hazır olup olmadığı konusu kafaları karıştırdı. Çok sayıda insanın evsiz kaldığı depremin 14. yıl dönümünde akıllara “mega kent İstanbul olası bir depreme hazır mı?” sorusu takıldı. Bu soruya İnşaat Mühendisler Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe yanıt verdi. Gökçe, İstanbul’da boş alanlara alışveriş merkezi ve gökdelenler yapıldığına dikkat çekerek, olası depremde çadır kurulacak yerin olmadığını savundu.



Motosikletliye böyle çarptı
Güney Kore’de akıl almaz bir kaza yaşandı. Kırmızı ışıkta geçmeyi bekleyen motosikletliye, ters yöne giren otomobil böyle çarptı.
Hareket etmek için yeşil ışığın yanmasını bekleyen motosikletli, dikkatsiz sürücünün neden olduğu kazada yaralandı. Ters yöne hızla giren otomobil sürücüsü, motosikletliye çarptı. Çarpmanın şiddetiyle havalanan sürücü, metrelerce sürüklendi. Görenleri hayrete düşüren kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
(İHA)