BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  DÜNYA

Demirören’den yeni sezon mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezon öncesi Fair-play dileğinde bulundu.<br/>TFF’nin resmi internet sites...

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezon öncesi Fair-play dileğinde bulundu.
TFF’nin resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada Başkan Demirören, 2013-2014 futbol sezonun bu hafta sonu oynanacak olan maçlarla başlayacağını hatırlatarak, "56’ıncı sezona merhaba diyen Spor Toto Süper Lig’de 18 takımımız, heyecanla yeni beklentilere ve hedeflere yürüyecek; futboldaki rekabet 34 hafta boyunca en üst düzeye çıkacak. Her sezon başlangıcında benzer açıklamalar ve konuşmalar yapılır, iyi dilekler, temenniler futbol kamuoyuyla paylaşılır. Çünkü hepimizin ortak dileği dostluğun, kardeşliğin ve Fair-play’in yaşandığı, kötü olayların, çirkinliklerin, sakatlıkların ve olumsuz söylemlerin ise yaşanmadığı bir sezondur. Futbolun tüm paydaşlarının, bu bilinç doğrultusunda sağlayacağı katkı ile futbolumuzun geliştiği, ulusal ve uluslararası başarıların yakalandığı bir sezon umut ediyorum. Ne yazık ki, sezon öncesinde verilen bu mesajlar ve dilekler, yaşanan rekabet, şampiyonluk yarışı veya düşme tehlikesi içerisinde futbol ailesi tarafından unutulur, hafızalarımızdan silinir. Dolayısıyla sezon öncesi bir dileğim de bu mesajların sezon boyunca asla unutulmaması ve yerine gelmesidir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Süper Kupa maçında ‘Maç Doksan Dakika, Dostluk Ömür Boyu’ sloganı ile vermeye çalıştığımız mesaj, sadece bu karşılaşmaya yönelik değil, sezonun tamamı içindi. Gelin, futbol ailesi olarak yeni sezonda bunu başaralım ve dostluğu yaşatalım" ifadesinde bulundu.

"KULÜP YÖNETİCİLERİMİZİN MAÇ SONRASI VERDİKLERİ DEMEÇLER, FUTBOL AİLESİNİN HUZURU VE MUTLULUĞUNU DOĞRUDAN ETKİLİYOR"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezon mesajını şu şekilde noktaladı:
"Diğer yandan, sahada takımının başarısı için ter döken futbolcularımızdan ve onların amaca giden yolda daha iyi performans göstermesi için saha kenarında çalışan, mücadele eden teknik kadrolarımızdan da güzel futbol bekliyoruz. Çünkü sezona dair tüm beklentilerimizin gerçekleşmesi, öncelikle onların güzel futbola inanmasına ve bu yönde davranış göstermesine bağlı. Daha önce de birkaç kez ifade ettim. Kulüp yöneticilerimizin özellikle maç sonrası verdikleri demeçler, futbol ailesinin huzuru ve mutluluğunu doğrudan etkiliyor. Sahadaki futbolcular, saha kenarındaki teknik kadrolar ve tribündeki taraftarlar, verilen her mesajın etkisi altında kalıyor. Bu nedenle yöneticilerimizi, bir kez daha yapıcı mesajlar vermeye ve sağduyuya davet ediyorum. Dünyanın en büyük ve en heyecan veren spor dalı futbol, güzelliğinin yanı sıra "adaletli" de bir oyundur. Adalet, temiz ve güzel bir futbol için ön şarttır. Futbolda adaleti öncelikle hakemler sağlar. Ne mutlu ki Türk hakemliği, bugüne kadar hiç olmadığı kadar iyi yerde... Sadece ülkemizde yönettikleri maçlarda değil, uluslararası maçlarda da bizleri gururlandıran hakemlerimiz, geride bıraktığımız sezon aldıkları cesur kararlarla güzel ve adaletli futbolun en büyük aktörü oldular. Hakemlerimiz, İlave Yardımcı Hakemlik Sistemi ile daha da başarılı olacaklar. Yöneticilerimizden ve medyamızdan, hakemleri eleştirirken bu gerçeği hatırlamalarını özellikle rica ediyorum. Türkiye Futbol Federasyonu olarak bizler de yeni sezon öncesi tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yapılan talimat değişiklikleri ile hem kulüplerin hem de futbolseverlerin futbol keyfi ve heyecanının artacağına inanıyorum. Tüm kulüplere, sahalarda görev yapacak hakem, temsilci ve gözlemciler ile tüm sporseverlere başarı, mutluluk ve kardeşlikle dolu bir sezon diliyorum."
(İHA)