BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  DÜNYA

Polis ile BDP’liler arasında ’’su’’ tartışması

Siirt’te, PKK’nın ilk eyleminin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Eruh ilçesinde düzenlemek istediği Çırav Doğa Festivali’ne güvenlik gerekçesiyl...

Abone ol

Siirt’te, PKK’nın ilk eyleminin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Eruh ilçesinde düzenlemek istediği Çırav Doğa Festivali’ne güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyince, belediyenin polisevinin suyunu kasıtlı olarak kestiği iddia edildi.
PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da eylemlere başlamasının 29’uncu yıl dönümünü nedeniyle Eruh ilçesinde düzenlenecek etkinlik Siirt Valiliği tarafından iptal edilmişti. Israrla Eruh’a gitmek isteyen BDP’lilere izin verilmeyince bu sabah saatlerinde parti binası önünde toplanan kalabalık grup, alınan uygulamaya slogan atarak tepki gösterdi.

’’SUYUMUZU NİYE KESTİNİZ’’
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile emniyet yetkilileri arasında geçen diyalogta, Çırav Festivali’ne izin verilmediğinden dolayı belediyeye bağlı SİSKİ’nin de Siirt Polisevi ile polislerin yoğunlukta kaldığı TOKİ lojmanlarının suyunun kasıtlı olarak kesildiği tepkisi dile getirildi. Selim Sadak da polisevi ile TOKİ’nin konutlarının suyunun kasıtlı kesildiğinin doğru olmadığını, o noktada bulunan arızalardan dolayı su verilmediğini savundu. Yaklaşık yarım saatlik görüşmeler sonuç vermeyince parti üyeleri kendi aralarında aldığı bir kararla toplu halde Eruh’a gitmekten vazgeçti.

’’ALINAN KARARLARIN HİÇBİR HUKUKİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ YOKTUR’’
BDP Siirt İl Başkanı M. Ata İnan, Eruh’ta düzenlenecek festivale polis tarafından izin verilmemesinin anti demokratik olduğunu savundu. İnan, "Kitle olarak, Eruh Belediyesi tarafından yasal bir şekilde alınan izinle ilçede kutlamaya kararı aldık. Daha önce Çemekare festivali ve mezarlık açılışı iptal edildi. Bugün de 15 Ağustos günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe izin verilmedi. Hangi maksatla verildiğini anlayamıyoruz. Alınan kararın hiçbir hukuki yükümlülüğü yoktur. Tamamıyla yerel yönetim tarafından alınmış bir karardır. Biz isteseydik gidebilirlik, devlet istihbarı bilgilerine baksın, yasaklanan yerlerde müthiş bir patlama yaşanıyor. Bundan sonraki eylemlerimizin iptal edilmesi durumunda çok set tepki vereceğimizi buradan ilan ediyoruz. 30 yıldır yaşanan hukuksuzluklar yüzünden bugün milyonlara ulaştık" dedi.
(İHA)