BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  DÜNYA

4 yaşındaki Umut alevlerin arasında can verdi

Maltepe’de bir gecekonduda çıkan yangında alevlerin arasında kalan 4 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri ve çevredeki va...

Abone ol

Maltepe’de bir gecekonduda çıkan yangında alevlerin arasında kalan 4 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşlar alevlerin arasına girerek çocuğu ararken, küçük çocuğun annesi ise feryatlar ve gözyaşları içerisinde olan biteni izledi.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 11.00 sıralarında Başıbüyük Mahallesi Lale Sokak 3 numarada bulunan bir gecekonduda meydana geldi. Cemile Göldağ, kızı Gizem ve 4 yaşındaki oğlu Umut ile bir süre önce gecekonduya taşındı. Sabah saatlerinde Gizem işe giderken, Cemile Göldağ, oğlu Umut ve kendilerini ziyarete gelen yeğeni Mustafa Ergin evde uyuyordu. İddiaya göre, saat 11.00 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı. Kısa sürede tek katlı gecekonduyu alevler sardı. Mustafa Ergin, patlayan televizyonun sesine uyanarak yan odada uyumakta olan yengesinin yanına gitti. Küçük Umut’u aramalarına rağmen bulamayan Ergin ve yengesi, alevler nedeniyle kapıya ulaşamayınca kendilerini camdan bahçeye attı. Bu sırada yangını gören vatandaşlar bir yandan yangına müdahale etmeye çalışırken, bir yandan da durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Oğlu Umut’un evde kaldığını söyleyen Cemile Göldağ, feryatlar içerisinde çevredekilerden oğlunu evden çıkarmalarını istedi. Alev alev yanan eve giremeyen vatandaşlar olay yerine getirdikleri büyük yangın söndürücülerle yangına müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangını söndürmek için çalışma başlattı. Bir itfaiye eri, alev alev yanan gecekonduya girerek içerde kalan 4 yaşındaki Umut’u kurtarmak istedi. Vatandaşlar da itfaiye ekiplerinden aldıkları hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştı. Yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrasında alevler bastırılırken, küçük Umut’a ulaşılamaması üzerine annesi Cemile Göldağ fenalaştı. Baygınlık geçiren Göldağ, sağlık ekipleri tarafından ambulansa götürüldü. Yangın haberini alarak eve gelen Gizem Göldağ da gözyaşlarına boğuldu.
Alevlerin bastırılmasının ardından bazı vatandaşlar da evin içersine girerek küçük Umut’u aradı. Gecekondunun duvarlarında delikler açan ve camlarından içeri bakarak odaları kontrol eden vatandaşlar 4 yaşındaki Umut’u bulamazken, itfaiye ekipleri yaptıkları çalışma sonrasında küçük çocuğun cesedine ulaştı. Küçük Umut’un cesedi tuvalette bulunurken, talihsiz çocuğun dumandan zehirlenerek öldüğü tespit edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra yanan evde incelemelerde bulundu. Bu sırada Gebze’de yaşayan ve yangın haberini alarak olay yerine gelen küçük Umut’un ağabeyi Coşkun Göldağ eve geldi. Yetkililerden bilgi almak isteyen Göldağ, kardeşinin öldüğü haberini alınca gözyaşları içerisinde yere yığıldı. Çevredekiler tarafından sakinleştirilen Göldağ, olay yerinden uzaklaştırıldı. Yanan eve gelerek inceleme yapan savcının talimatıyla küçük Umut’un cesedi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan, görgü şahitleri yangının nasıl çıktığını bilmediklerini ifade ederek bir çocuğun evde mahsur kaldığını söyledi. Bazı vatandaşlar ise itfaiyenin olay yerine geç geldiğini iddia etti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)