BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,77
ALTIN 2.412,28
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Bahçeli’den Suriye açıklaması<br/>Ankara - MHP lideri Devlet Bahçeli, terör örgütü ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Bahçeli’den Suriye açıklaması
Ankara - MHP lideri Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki Rasulayn kentini ele geçirmesiyle ilgili açıklama yaptı.
Bahçeli, "Türkiye Suriye’nin kuzeyinde özerk yönetim kurulmasına askeri güçle müdahale edeceğini açıklamalıdır. Barzani Suriye’deki PKK unsurlarına olan tüm desteğini kesmesi konusunda açık bir dille uyarılmalıdır" dedi.
Bahçeli, Erdoğan’ın "Tencere tava çalanları yargıya şikayet edin" şeklindeki sözlerini de tepki gösterdi.

7. heyet İmralı’ya gitti
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın bulunduğu 7. heyet, İmralı Adası’na gitti.
BDP heyeti, Öcalan ile yapacağı görüşmede çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirilecek ve Öcalan’ın sağlık durumunu da kendisiyle görüşecek.

Feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı
Mersin - Mersin’in Erdemli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı. Kazada hurdaya dönen aracın sürücüsü ile yanındaki 2 kadın hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.


Kenan Evren heykeli kaldırıldı
Manisa - 12 Eylül darbesinin ismi Kenan Evren’in heykeli memleketi Manisa’nın Alaşehir ilçesinden kaldırıldı. Heykelin bulvar yenileme projesi kapsamında yerinden söküldüğü belirtilirken, karar vatandaşlardan farklı tepkiler geldi.

Acemi hırsız kapıya takıldı
Riyad - Suudi Arabistan’da bir mağazayı soymak isteyen acemi hırsız, eline aldığı demirle kapıyı bir türlü açamayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Her denemesinde başarısız olan hırsız, omzuyla vurarak kapıyı kırmaya çalışıyor. Son kez kapıyı demirle zorlayan soyguncu, bu denemesinde de başarısız olunca aracına binerek olay yerinden ayrılıyor.

İtfaiye erleri yanmaktan böyle kurtuldu
Kütahya - Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde iftar hazırlığı yapılan bir balkonda tüp gazdan yangın çıktı. İtfaiye erlerinin yangına müdahale ettiği sırada içinde yanıcı madde bulunan bidon bir anda alev aldı. Bir anda geri çekilen itfaiyeciler, dev dalgaların arasında kalmaktan son anda kurtuldu.
(İHA)