BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,07
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>3 Köprünün temeli atıldı<br/><br/>İstanbul - 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Ma...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



3 Köprünün temeli atıldı

İstanbul - 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun temeli, Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan’ın katıldığı törende atıldı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’ndaki eyleme değindi. Erdoğan, “Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. İşte birileri geliyor, Taksim Meydanı’nda, Gezi Parkı’nda ‘şöyle olmuş böyle olmuş’. Ne yaparsanız yapın; biz kararı verdik. Eğer tarihe saygınız varsa, önce o Gezi Parkı denilen yerin tarihi nedir, onu araştırın bakın. Orada tarihi yeniden ihya edeceğiz. Orayı tamamıyla yayalaştırarak insanoğlunun emeğine sunacağız” dedi.

Daha sonra konuşan Cumhurbaşkanı Gül ise, üçüncü köprüye “Yavuz Sultan Selim” isminin verildiğini açıkladı.



Fenerbahçe’den istifa açıklaması

İstanbul - Fenerbahçe Kulübü’nden istifa haberleriyle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Başkan Vekilimiz Sayın Abdullah Kiğılı’nın istifa ettiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Alaeddin Yıldırım görevinden istifa etmiş ve istifası kabul edilmiştir. Teknik direktörümüz Sayın Aykut Kocaman’ın istifasına ilişkin ise henüz tarafımıza ulaşan yazılı bir bilgi yoktur” denildi.



Kılıçdaroğlu’ndan sert “iyi ayyaş” eleştirisi

Başbakan Erdoğan’ın “İki ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" açıklamasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sert tepki geldi.

Kılıçdaroğlu, ”O açıklamayı yapan kişinin ruh sağlığı yerinde değil. Ne demek ‘iki ayyaş böyle bir yasa getirdi, kabul edildi.’ Böyle bir şey söylenebilir mi? Bir parlamentere veya bu konuda bir teklif getirene, bilmiyoruz tabii kim olduğunu böyle bir ifade kullanılabilir mi? ‘Recep Tayyip Erdoğan demokrat bir adam değildir, diktatördür’ diyordum. Şimdi kendisine çağrı yapıyorum; o iki ayyaş kim? Çıkıp açıklamazsan namertsin sen, çıkıp açıklamazsan halkına ihanet ediyorsun” dedi.



Kesilen ağaçların yerine fidan diktiler

İstanbul - Taksim’deki düzenleme çalışmaları kapsamında ağaçların sökülmesini protesto eden eylemciler, nöbetlerine bugün de devam etti. Sanatçı Mustafa Alabora’nın da destek verdiği grup, sökülen ağaçların yerine yeni fidanlar dikti.

(İHA)