BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,06
HABER /  DÜNYA

Gül Türkmenistan’a uçtu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a gitti.<br/>Türk Hava Yolları’na (THY) ait "Trabzon" uçağıyla, s...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a gitti.
Türk Hava Yolları’na (THY) ait "Trabzon" uçağıyla, saat 15.20’te Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a giden Cumhurbaşkanı Gül’e eşi Hayrünnisa Gül, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bazı milletvekilleri, gazeteciler ve işadamları da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Gül’ü, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile diğer ilgililer uğurladı.

PROGRAMINI ANLATTI
Türkmenistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, iki ülke arasındaki temasların daha da derinleşmesi için çok sayıda anlaşma imzalamayı öngördüklerini ifade etti. Türkmenistan ile yapacakları görüşmelerde ikili ilişkilileri değerlendireceklerini söyleyen Gül, “Bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Temaslarımızın ardından ülkelerimiz arasındaki temasların daha da derinleşmesi için çok sayıda anlaşmayı imzalamayı öngörüyoruz. Türkmenistan’daki yerleşik vatandaşlarımızla da bir araya geleceğim. Sayın Berdimuhammedov ile Türkmen-Türk Üniversitesi’nin yeni kampüsünün temel atma törenine katıldıktan sonra Türkiye’ye döneceğim” dedi.
(İHA)