BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.431,12
HABER /  DÜNYA

Sökülen ağaçların yerine yenilerine diktiler

Taksim’de yayalaştırma çalışmaları kapsamında ağaçların sökülmesini protesto eden eylemciler, nöbetlerine bugün de devam etti. Sanatçı Musta...

Abone ol

Taksim’de yayalaştırma çalışmaları kapsamında ağaçların sökülmesini protesto eden eylemciler, nöbetlerine bugün de devam etti. Sanatçı Mustafa Alabora’nın da destek verdiği eylemciler, sökülen ağaçların yerine yeni fidanlar dikti.
Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmemesi eylem yapan göstericiler bugün de nöbetlerine devam etti. Çadır kurdukları Gezi Parkında bekleyen eylemcilere sanatçı Mustafa Alabora da destek verdi. Alabora ve vatandaşlar, sökülen ağaçların yerine fidanlar dikti.
Taksim Dayanışma Grubu üyeleri ise gezi parkında basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mimar Mücella Yapıcı, “Bir yılı aşkın süredir hukuk tanımazlıkla mücadele ediyoruz. Dün burada yaşananları herkes gördü. 80 yıllık çınarlar buradan söküldü. Bu mücadele tüm doğal alanları tahrip eden HES’ler ve termik santrallere karşıdır. Bu mücadele İstanbul’un tüm ormanlarını yok edecek olan 3. Köprü’ye karşıdır” şeklinde konuştu.
(İHA)