BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  DÜNYA

Bozdağ, ırkçılık mağduru aileyi ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 20 sene önce Solingen’deki ırkçı kundaklamada 5 aile ferdini kaybeden Mevlüde ve Durmuş Genç’i ziyaret ett...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 20 sene önce Solingen’deki ırkçı kundaklamada 5 aile ferdini kaybeden Mevlüde ve Durmuş Genç’i ziyaret etti.
Bozdağ, 29 Mayıs 1993’te Neo Naziler tarafından gerçekleştirilen ve Genç ailesinden 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırının 20. yıldönümü için düzenlenecek anma töreni için Solingen’e geldi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, anma töreni öncesinde Genç ailesini evlerinde ziyaret etti. Bozdağ burada bir süre Mevlüde ve Durmuş Genç’le sohbet ederek, acılarını dinledi. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, aileye bir kez daha başsağlığı dileyerek, "yaşanan bu acıların, yeni acılar yaşanmasına engel olmasını umduğunu" dile getirdi Solingen’de sadece Genç ailesinin değil, "hepimizin ciğer pareleri yandı" diyen Bozdağ, Avrupa’da ırkçılığın artmasından rahatsız olduklarını ifade etti.
Öte yandan, bu tür ırkçı olayların tekrarlanmaması için hükümetlere büyük görev düştüğünü kaydeden Bozdağ, "Bütün soruşturmalar her tür soruyu cevaplandıracak şekilde sonuçlandırılmalı" şeklinde konuştu.
(İHA)