BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı<br/><br/>Ankara – Başbakan Erdoğan, ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı

Ankara – Başbakan Erdoğan, CHP heyetinin Beşşar Esed ile yaptığı görüşmede, Reyhanlı’daki saldırıların baş aktörü olduğu iddia edilen şahsın da bulunmasını değerlendirdi.

Erdoğan, “CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları boğazlarına kadar çamura batmış durumdalar. CHP Genel Başkanı, şunu bilmelisin benim istihbarat teşkilatımın elinde deve fotoğrafları değil, otomobillerin fotoğrafları var, plakalarına kadar. CHP bu meseleyle ilgili derhal tatmin edici bir açıklama yapmalıdır. Ama lafla değil belge ile. Hatta ve hatta CHP Genel Başkanı arkadaşlarıyla birlikte derhal istifa etmelidir” dedi.

Başbakan Erdoğan, alkol düzenlemesini bir ideoloji meselesi haline getirmeye çalışanlar olduğunu da belirterek, “Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. Yasaklamayız da. Yasaklamak isteyene de müsamaha göstermeyiz. Bu tarihi bir adımdır. Trafik kazalarını ciddi zamanda azaltacaktır. Hastalıklarda da ciddi bir düşüş kaydedilecektir” diye konuştu.



Eski Yargıtay Başkanı’ndan "şike" yorumu

İzmir - Eski Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker, şike davasında Yargıtay kararının çıkmasının 3-4 ay daha sürebileceğini belirtti.

Gerçeker, UEFA’nın adı geçen kulüpler hakkında henüz karar vermediğini söyledi. Gerçeker, “Şikeye teşebbüs eskiden tam suç sayılıyordu ama artık teşebbüs ve tamamlanmış suç ayrı sayılınca kulüplere ceza verilmedi. Bu aslında 6222 sayılı yasa çıktıktan sonra ilk defa gündeme gelen bir konu ve uygulaması ilk defa olacak. Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama şu var; kararın açıklanmasından sonra UEFA’nın da Türkiye’ye karşı bir takım telkinleri ve uyarıları, hatta talimatları olabilir” diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın “Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ceza alacak” sözleri de değerlendiren Gerçeker, “Kararın onanma şansı kadar bozulma şansı da olabilir. Dosyayı okuyanın dışında bunu bir başkasının bilmesi mümkün değil. Acaba Aysal, UEFA’dan bir bilgi mi aldı diye düşünüyorum. Yanılmıyorsam o dosyanın raportörü de Belçikalıymış. Ünal Aysal da uzun yılar Belçika’da kaldı” dedi.



Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ı istifaya çağırdı

Ankara - Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu da, Reyhanlı’daki saldırılar ve Suriye politikası üzerinden hükümete oldukça sert eleştiriler yöneltti.

Kendisini istifaya çağıran Erdoğan’a cevap veren Kılıçdaroğlu, “Ölen 52 kişinin sorumlusu siyasi otoritedir. Bir nebze olsun ahlak taşıyorsan, o koltukta oturmaz istifa edersin” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Patlama olsun 52 kişi ölsün. Sorumlu kim? CHP Sen kim oluyorsun da CHP’yi suçluyorsun. Önce bir kendine bak. Devleti yönetiyorsun. O araçlar Suriye’den Türkiye’ye nasıl geldi? Nisan ayından beri takip ediliyor. Devlet görevini yapıyor, yapmayan iktidar. Son uyarıyı cep telefonuyla yapıyorlar.”

Kamer Genç’e yönelik küfürlü ifadeler sarf eden AK Partili Zeyid Aslan’a ceza verilmemesini de eleştirdi.



Trabzonspor’da yeni dönem başladı

Trabzon - Trabzonspor’un olağanüstü kongresinde başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen devir teslim töreniyle resmen görevine başladı.



Kredi kartlarında yeni dönem

Ankara - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kredi kartlarıyla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. çeşitleri, aidat ve komisyon ücretlerinde düzenlemeye gidildiğini söyledi. Yazıcı, bankaların tüketicilere yıllık üyelik aidatı olmayan bir kredi kartı sunmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.



Emniyet Müdürü hayatını kaybetti

Eskişehir İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Safra kesesi kanseri olan Koru, yaklaşık 1 yıldır tedavi görüyordu.

(İHA)