BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  DÜNYA

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>TAKSİM’E İZİN YOK<br/>İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de 1 mayıs kutlama...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

TAKSİM’E İZİN YOK
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de 1 mayıs kutlamasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KILIÇ’TAN ’REFERANDUM’ ÖNERİSİ
ANKARA - Anayasa Mahkemesi’nin 51. kuruluş yıldönümü sonrası soruları yanıtlayan Başkan Haşim Kılıç, yeni anayasa’nın, 367’nin üzerinde oyla kabul edilse bile referanduma götürülmesi gerektiğini savundu. Kılıç, “Referanduma götürülürse Anayasa ile ilgili meşruiyet sorunu en aza indirilmiş olur” dedi.

İĞRENÇLİĞE 2 YIL 6 AY HAPİS
İSTANBUL - İstanbul’da bir köpeğe tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan şahsa 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Tecavüz sanığı, duruşma öncesi bir grup hayvansever tarafından protesto edildi.

"ÇÖZÜM KOMİSYONU İÇİN 4 SİYASİ PARTİYE YAZI YAZDIK"
ANKARA – Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu’na üye vermeleri için 4 siyasi partiye de yazı yazdıklarını söyledi. Çiçek, “Bir cevap gelmezse, gelmeyen partilerimize bir defa daha yazarız. Olmadığı takdirde, cevap vermezlerse veya olumsuz cevap verirlerse, cevap veren partilerimiz yeterli çoğunluğu sağlıyorsa komisyon kurulması bakamından komisyon kurulur. Çalışmalar da devam eder” diye konuştu.

İSTİHDAMDA BÜYÜK ARTIŞ
ANKARA - İŞKUR tarafından işe yerleştirilenlerin sayısı, 2013 yılının Ocak-Mart döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 oranında arttı.
Geçen yılın ilk çeyreğinde 119 bin 172 kişi, bu yılın aynı döneminde ise 176 bin 95 kişinin işe yerleştirildi. Kamuda işe yerleştirme oranında yüzde 57 oranında bir azalma, özel sektörde ise yüzde 95 oranında bir artış görüldü.

BAKAN EROĞLU, 3 YENİ ’EYLEM PLANI’NI AÇIKLADI
ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3 yıllık arazi çalışması neticesinde hazırlanan eylem planlarını açıkladı. Eroğlu, bunların ‘Erozyonla Mücadele Eylem Planı’, ‘Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı’ ve ‘Yukarı Havza Sel Kontrolü Eylem Planı’ olduğunu söyledi.

MGK TOPLANDI
ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü’ndeki toplantı, saat 14.00’te başladı.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN SEVİNDİRİCİ HABER
İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 10 yılda kayıt dışı ekonominin yüzde 5.7 puan düştüğünü söyledi. Şimşek, “Yüzde 5.7’yi milli gelire ilave gelir olarak bakarsanız, neredeyse 90 milyar liralık bir ilave oldu” dedi.
(İHA)