BIST 10.073
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.427,37
HABER /  GÜNCEL

Kandil'deki o anda Meclis karıştı

Kandil'deki çekilmeye ilişkin yapılan açıklama sırasında Meclis karıştı. İşte BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık ve CHP milletvekili Emine Ülke Tarhan'ın o atışması...

Abone ol

Türkiye bugün Kandil'den yapılacak açıklamaya kitlendi. Ve o açıklama sonunda geldi. Kandil'deki o anda ise Meclis'te tansiyon yükseldi.

Murat Karayılan 8 Mayıs'tan itibaren kadameli olarak geri çekilmenin gerçekleşeceğini açıkladı. Türkiye sınırı içerisindeki PKK'lıların Kuzey Irak'a çekileceği açıklandı.

Kandil’de PKK’nın sınır dışına çekilmesine ilişkin açıklamanın yapıldığı o anlarda Meclis’te tansiyon zaman zaman yükseldi. Meclis Genel Kurulu’nda söz alan başta MHP’li vekiller süreci PKK ile müzakere olarak yorumlayarak AK Parti hükümetine sert sözlerle çıkıştı.

EMİNE ÜLKE TARHAN VE SAKIK'IN SERT TARTIŞMASI

Meclis’teki tartışmalarda en dikkat çekici anlardan birisi ise BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık ve CHP milletvekili Emine Ülke Tarhan’ın atışmasıydı.

TARHAN'DAN SAKIK'A: KÜLAHIMA ANLAT

Sırrı Sakık’ın CHP’nin gerçek anlamda barışı istemediğini ve desteklemediğini söylemesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Emine Ülke Tarhan, BDP’li Sakık’ın ‘Azdan az çoktan çok gider’ sözlerini hatırlatarak, ‘Biz mi barış istemiyoruz? Şu sözlere bakın asıl siz barış istemiyorsunuz. Sen bunları benim külahıma anlat’ diyerek tepki gösterdi.

Tarhan'dan sonra söz alan Sakık, ''Ben bu sözümün arkasındayım. Çarpıtmayın. Bu sözümü size söylemedim. Eğer siz gidip farklı halkları linç ederseniz bir kimlik adına azdan az çoktan çok gider. Zaten Kürt çocukları sizin zulmünüze karşı bdenlerini ölüme yatırdı.'' dedi.

murat-karayilan-aciklamasinin-tam-metni.jpg