BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Günlerce konuşulan tokalaşma krizi aşıldı: İşte o an!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'G20 üye ülkelerinin liderlerini Hamburg'da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz' dedi. Merkel'in ABD ziyaretine damga vuran Trump'la tokalaşmama krizi ise G20'de son buldu.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tokalaşma krizi G20 zirvesinde son buldu. Merkel, G20'de Almanya ve Avrupa'nın çıkarlarını en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Angela Merkel, G20 zirvesi öncesi dün yaptığı açıklamada, üye ülke liderleri ile bölgesel ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini Hamburg'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Dönem başkanı olarak, Almanya ve Avrupa'nın çıkarlarını en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını kaydeden Merkel, küreselleşmeyi şekillendiren konularda uzlaşma arayacaklarını ifade etti.

"PROBLEMLER VAR"

Merkel, bir basın mensubunun “ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında arabuluculuk yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine, “Benim rolüm arabuluculuk değil, bunun yerine bu problemlere çözüm bulmaya katkıda bulunmak istiyorum. Normandiya formatı böyle bir katkıdır. Suriye'de büyük zorluklarla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız ve umarım buradaki görüşmelerde katkıda sağlanabilir, çünkü G20, genellikle gerçekleştiremediğimiz toplantılar için fırsat sunuyor. Bu yüzden G20 bir çözüme katkıda bulunabilir, ancak kesinlikle üzerinde çalışmaya devam edilmesi gereken problemler var” şeklinde konuştu.

MERKEL TRUMP'LA TOKALAŞTI

Merkel Trump'la G20 zirvesinde tokalaştı. Merkel'in ABD ziyareti sırasında basın toplantısı öncesindeki görüşmede Merkel'in, yanında oturan Trump'a, tokalaşarak poz vermeyi teklif etmesi ancak Trump'ın bu söze aldırmayıp ya da duymayıp basın mensuplarına bakmaya sürdürmesi çok konuşulmuştu.

Kimilerince Trump'un bu hareketi tepki olarak yaptığı iddia edilirken; Merkel’i duymazlıktan geldiği iddia edilen o anlar sosyal medyada da yer bulmuştu.