BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğuda kim nereyi aldı?

Yabancılar Türkiye topraklarını çok sevdi.. MHP'li vekil satın almaları sordu. Bakan Mehmet Şimşek cevap verdi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER



ANKARA - İsrail ve Yunan vatandaşlarının yoğun olarak Türkiye’de gayrimenkul edindiklerine ilişkin tartışmalar ve eleştiriler sürerken şimdi de Suriyeliler gündeme geldi. Suriye vatandaşlarının da Türkiye’de gayrimenkul yatırımına giriştikleri ortaya çıktı. Suriyelilerin aldıkları arazilerin Hatay’da yoğunlaştığı sanılırken, aksine alımların Güneydoğu bölgesinde yoğunlaştığı belirlendi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre Suriye uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye’de 159.732.345,68 metrekare yüzölçümü olmak üzere 6.794 adet taşınmazı bulunuyor.

7 BİN TAŞINMAZ
Suriyelilerin Türk toprağına rağbetine ilişkin rakamsal veriler Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Şimşek, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın soru önergesine verdiği yanıtta, “Ülkemizde Suriye uyruklu gerçek ve tüzel kişilere ait, Adana, Aydın, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde toplam 159.732.345,68 metrekare yüzölçümü olmak üzere 6.794 taşınmaz bulunmaktadır” dedi.

Şimşek, Türklerin Suriye’de aldıkları gayrimenkul konusunda herhangi bir veri bulunmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Suriye’de bulunan Türk uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin bu ülkede edindikleri taşınmazlara ait sayısal büyüklükleri ilişkin bilgiler bakanlığımızda bulunmamaktadır. Karşılıklılık ilkesi gereğinde bu istatistiki bilgiler paylaşılmamaktadır”

REVAÇTAKİ İLLER
Şimşek, Milli Emlak kayıtlarına göre yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilere Ankara, Antalya, Amasya, Aydın, Çanakkale, İstanbul, Kars ve Zonguldak illerinde mülkiyeti Hazine’ye ait toplam 65.469,20 metrekare yüzölçümü olmak üzere 17 adet taşınmazın 174.314,58 TL bedelle satıldığını açıkladı.