BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.397,99
HABER /  SAĞLIK

Güneş gözlüklerindeki büyük tehlike! Bunları sakın almayın

Güneşin günden güne kendisini hissettirmesiyle birlikte güneş gözlüklerinin satışlarında da hareketlilik yaşanıyor. Gözlükçüler ise doktor tavsiyesi olmadan ve bilinçsizce alınan güneş gözlükleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Abone ol

Gözlük konusunda doktor tavsiyesi olmadan hareket edilmemesi gerektiğini vurgulayan gözlükçüler, reçetesiz gözlük satmanın doğru olmadığını dile getirerek, özellikle işportacılarda satılan ve numarası belli olmayan güneş gözlükleri konusunda kullanıcıları uyardı.

Gözlere ciddi zarar veriyor
Eskişehir’de 20 yıldır gözlükçülük yapan Bülent Görgün, yaz ayları öncesinde vatandaşların güneş gözlüğü alımında dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

"Gençler şu an sıfır ve camsız gözlükler takıyor. Bu sağlıklı değil." diyen Görgün, "Bu pencere camından bakmak gibi bir şey. Biz de zaten reçetesiz satış yapmıyoruz. Ama bunu genelde işportalarda satıyorlar. İnsanların her gördüğü gözlüğe ucuz diye, moda diye atlaması göze zarar verebilir. Ne odak var, ne de numaralar dört dörtlük."

Vatandaşlara uyarı


"1 sene sonra gözünüz dahi bozulabilir. Gözü sağlam olan adamın dahi gözünü bozabilir. Gözlüklerin reçeteyle satılmasını savunuyoruz. Göz çok önemli bir şey. Bizim olmazsa olmazımız. Bu tip konularda doktorun onayı olması gerekir. Vatandaşları da buradan uyaralım. Doktor tavsiyesi olmadan, ezbere alınan gözlükler, gözlerinize ciddi zararlar verebilir” şeklinde konuştu.