BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.394,85
HABER /  POLİTİKA

Gülün KRİTİK ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül, Bush'un resmi davetlisi olarak bugün ABD'ye gidiyor.

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı George Bush'un resmi davetlisi olarak bugün ABD'ye gidiyor. Gül, 8 Ocak Salı günü Bush ile görüşecek ve 12 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı seviyesinde bir ziyaret gerçekleşecek.

Gül, hafta boyunca Amerikan Başkanı Bush'un dışında kanaat önderleri ve Musevi lobileriyle de görüşecek.
 
Washington ve New York'ta temaslarda bulunacak Gül, salı günü ABD Başkanı Bush ile bir araya gelecek.
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün, bugün saat 22.00'de Ankara'dan ABD'ye hareket etmesi öngörülüyor.
 
Washington'daki temaslarına 8 Ocak Salı günü başlayacak olan Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak, sabah kahvaltısında Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bir araya gelecek.
 
Gül, daha sonra Beyaz Saray'a geçerek Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Savunma Bakanı Robert Gates ile görüşecek.
 
Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerin ardından TSİ 18.10'da Başkan George Bush ile bir araya gelecek. Görüşmenin ardından Gül ve Bush basın toplantısı düzenleyecek. Gül, öğle yemeğini de Başkan Bush ile birlikte yiyecek.
 
Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley "Bu çok önemli ziyarette, iki lider, akıllarındaki konuları konuşacak. Konulara ilişkin uzun bir liste var" dedi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack da Cumhurbaşkanı Gül'ün Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'la, iki ülke ilişkileri ve İran ve Irak konularını ele alacaklarını  söyledi.
 
Beyaz Saray'daki temaslarının ardından Washington'daki Türk Büyükelçiliği'ne geçecek olan Gül, burada Türk gazetecilerle basın toplantısı düzenleyecek.
 
Gül'ün, Washington'daki son görüşmesi akşam saatlerinde ABD'li kanaat önderleriyle olacak.