BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
HABER /  GÜNCEL

Gültan Kışanak'a yakışmadı tepkisi

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak’a tepki gösterdi.

Abone ol

Kışanak’ın, Fransa’da öldürülen 3 PKK’lı kadın ile ilgili söylediği ‘Ölüm onlara hiç yakışmadı’ lafını eleştiren Şallı, “PKK terörü ile öldürülen binlerce Mehmetçiğimize ölüm yakıştı mı?” diyerek Kışanak’a tepkisini dile getirdi.

Şallı, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak kuruldukları tarihten kardeşliğine vurgu yaptıklarını ve etnik ayrımcılığı karşı çıktıklarını belirtti. Dernek olarak yardım yaparken dahi etnik ayrımcılıktan kaçındıklarını ve ilk yarımı Kürt kökenli bir aileye yaptıklarını ifade eden Şallı, şunları söyledi:

TAHAMMÜLÜN DE BİR SINIRI VARDIR

“Bizler et ile tırnak olmuş topluluklar haline gelmiş durumdayız. Coğrafyanın bir parçasıyız. Ülkemizde son yaşanan sürecin ülkemiz için olumlu olmasını temenni etmekteyiz. Sağduyulu olmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Ancak bazı söylemlere da kayıtsız kalamayız, tahammülün de bir sınırı vardır.

BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Fransa’da öldürülen 3 PKK’lı ile ilgili olarak ‘Ölüm onlar hiç yakışmadı’ sözünü sarf etti. Bu açıklamaları bizleri derinden yaralamıştır. Kendilerinin hassasiyeti varsa bizim de var. Derneğimiz siyaset kurumu elbette değil fakat biz kendisine soruyoruz: PKK terörü ile öldürülen binlerce Mehmetçiğimize, polisimize, masum vatandaşımıza ölüm yakıştı mı? Bu sorunun cevabını verebilir mi?”