BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,54
ALTIN 2.384,39
HABER /  GÜNCEL

Gülenin oturum vizesine onay

Fethullah Gülen'in ABD'de vize satüsü ile ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Gülen'in gerekli şartlabaşvuru dilekçesinin onaylanmasını isteyeceğini açıkladı.

Abone ol

Gülen'in ABD'deki vize statüsüyle ilgili süreç, bazı medya organları tarafından kasıtlı olarak ''ABD, Gülen'in vizesini uzatmadı'' şeklinde çarpıtılmıştı.

Foreign Policy dergisinin “Dünyanın en büyük 100 entelektüeli“ anketinde birinci seçilen Fethullah Gülen Hocaefendinin ABD'deki oturum izni için açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, Gülen'in oturum için gerekli bütün prosedürü yerine getirdiğine karar verdi.

Gülen, oturum başvurusunu güçlendirme çerçevesinde, hukuki statü talep etmiş, ancak başvurusu, yetkili kurum ABD Göçmenlik Bürosu'nca reddedilmişti. Bunun üzerine Gülen de ABD'deki avukatı aracılığıyla Göçmenlik Bürosu'nu ve bağlı bulunduğu İç Güvenlik Bakanlığı'nı dava etti. Devam eden bu hukuki süreç dün sonuçlandı ve tarafların sunumlarını inceleyen Amerikalı hakim Steward Dalzel, Gülen'in gereken bütün prosedürü yerine getirdiğini, bu durumda Gülen'in dilekçesinin reddedilmesinin hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

Amerikalı hakim, Göçmen bürosunun, Gülen'e, eğitim alanında 'fevkalade' nitelikte işler yapmış olan yabancı şahsiyetlere verilen türde bir hukuki statü verilmesi yönünde, karar verdi. Bu kararla Fethullah Gülen'in ABD'de oturumuyla ilgili bazı medya organlarının iddia ettiği herhangi bir olumsuz durum kalmamış oldu.

GÜLEN'İN ABD İKAMETİ HUKUKİ SÜRECİ ÇARPITMIŞLARDI
Fethullah Gülen'in ABD'deki vize statüsüyle ilgili süreç bazı medya organları tarafından ''ABD, Gülen'in vizesini uzatmadı'' şeklinde çarpıtılmıştı. Tercüme ve yorum hatalarıyla dolu olan bu haberlerde sanki Amerika'da Gülen'e karşı savcılık tarafından bir iddianame yazılmış, dava açılmış ve Gülen de bu davayı kaybetmiş mesajı verilmeye çalışılmıştı. Halbuki o dönemde Gülen'in oturum için yaptığı başvuru süreci henüz sonuçlanmamıştı.

Bu ve benzeri asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışılan Fethullah Gülen Hocaefendi, evrensel değerler ve dünya barışına katkısından dolayı bütün dünya'da her geçen gün daha fazla ilgi odağı haline geliyor. En itibarlı uluslar arası basın yayın organlarında haberler ve makaleler neşrediliyor. Dünyanın birçok üniversitesinde adına kürsüler kuruluyor, akademik çalışmalar yapılıyor Foreign Policy dergisinin Dünyanın en büyük 100 entelektüeli anketinde birinci seçilmesi de bunun son göstergelerinden biri oldu.

MÜSLÜMAN TERÖRİST OLAMAZ
Gülen, İslam dinini temsil yönüyle de büyük beğeni aldı. Dünyanın terör belasıyla uğraştığı ve Müslümanlara yönelik çirkin ithamların yapıldığı bu dönemde "Bütün terör faaliyetleri, kimden ve nereden gelirse gelsin, barışa, huzura vurulan en büyük darbedir" yaklaşımıyla hangi sebeple ve hangi maksada yönelik olursa olsun hiçbir terör faaliyetinin katiyen tasvip edilemeyeceğini anlattı. "Müslüman terörist, terörist Müslüman olamaz" sözü ise terör hadiselerine karşı İslam dünyasının en önemli mesajı oldu.

Yine Anadolu'da başlayan eğitim faaliyetleri Gülen'in teşvikleriyle dünyanın dört bir yanına yayıldı. Okullarda yetişen öğrenciler Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrenerek ülkeleriyle Anadolu arasında bir köprü vazifesi görüyor.

Bütün bunlar; Gülen'in insanlığı kucaklayan sevgi ve hoşgörü anlayışını ve teşvik ettiği hizmetlerle dünya barışına yaptığı katkıyı, daha iyi anlayabilme ilgisi, merakı ve gayretinin sonucu olarak ortaya çıkıyor. Dünya bu kadar ilgiye mazhar olmuş bir aydını anlamaya çalışırken, Türkiye’de bazılarının özellikle bazı medya organlarının yapılan bunca faydalı ve ülke insanının ufkunu açan çabaları görmezden gelmesini ise anlamak mümkün olmuyor.