BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.384,14
HABER /  GÜNCEL

Amerika giderek şişmanlıyor

ABD'de devlet kurumlarının topladığı son veriler, Amerikalıların dörtte birinden fazlasının şu anda aşırı kilolu olduklarını ortaya koydu.

Abone ol

ABD'de devlet kurumlarının topladığı son veriler, Amerikalıların dörtte birinden fazlasının şu anda aşırı kilolu (obez) olduklarını ortaya koydu.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) verilerine göre obez olan ABD'li yetişkinlerin oranı, 2005 ile 2007 yılları arasında yüzde 24'ten yüzde 25,6'ya yükseldi.

Alabama, Mississippi ve Tennessee'de, tıbbi olarak obez kabul edilenlerin oranının yüzde 30'a ulaştığı belirtiliyor.

CDC'nin, "Beslenme, Fiziksel Aktivite ve Obezite" Bölümü Yöneticisi Dr. William Dietz, yetişkin obezitesi salgınının ABD'de yayılmaya devam ettiğini ve bunu önlemek için yerel ve ulusal çapta harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Halkın, daha fazla meyve sebze yemeye teşvik edilmesi gerektiğini belirten Dietz, sağlıklı kilonun korunması için yüksek kalorili ve şekerli gıdaların tüketiminin azaltılması gerektiğini söyledi.

Son verilerin, 350 binden fazla yetişkini kapsayan ve telefonla yapılan araştırmanın sonuçlarına dayandığı belirtiliyor.