BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL

PKKnın Şarlatanı da öldürüldü

Hakkari'deki öldürülen 11 PKK'lı arasında, sözde bölge sorumlusu `Başkale' kod adlı Fethi Şarlatan da varmış...

Abone ol Hakkari'deki Cilo- Sat Dağları'nda 4 gün önce gerçekleştirilen operasyonda öldürülen 11 PKK'lı arasında, sözde bölge sorumlusu `Başkale' kod adlı Fethi Şarlatan'ın da bulunmasının örgüt içinde moral bozukluğu yarattığı belirtildi.

Son 7 ayda operasyonlarda ölü ele geçirilen PKK'lılar arasında 5 sözde bölge sorumlusunun bulunduğu açıklandı.

Hakkari'nin doğusundaki 4 bin 130 rakımlı Cilo- Sat Dağları'nda 13 Temmuz'da 50 kişilik PKK'lı terörist grubunu tespit eden güvenlik güçleri büyük bir operasyon başlattı. Aralarında bordo bereli olarak bilinen özel birliklerin de bulunduğu yaklaşık 2 bin mehmetçiğin katıldığı bu bölgedeki operasyonda 11 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığ'ından ve Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerin havadan destek verdiği operasyonlar devam ederken, ölü ele geçirilen teröristlerden birinin PKK'nın sözde Tunceli ve Şırnak sorumlusu olan Fethi Şarlatan olduğu tespit edildi.

PKK'nın bugüne kadar gerçekleştirdiği birçok kanlı eyleme eyleme katıldığı saptanan Şarlatan'ın, sözde Tunceli, Şırnak ve çevresi bölge sorumlusu olan terörist Abdulkerim Ertaş'ın geçen 12 Mart'ta düzenlenen operasyonda 9 teröristle birlikte ölü ele geçirilmesinin ardından geçen mayıs ayında bu göreve getirildiği kaydedildi. 1989 yılında terör örgütü PKK'ya katılan Şarlatan'ın, bir süre Tendürek Dağı'nda da grup sorumlusu olduğu belirtildi.

7 AYDA 5 BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda son 6 ayda PKK'nın sözde bölge sorumlusu düzeyinde 5 teröristin de öldürüldüğü ortaya çıktı. Öldürülen bu teröristlerin kimliği ve öldürüldükleri operasyonlar şöyle

* Mehmetçiğin Cilo- Sat Dağları'nda 13 Temmuz 2008 tarihinde gerçekleştirildiği operasyonda Fethi Şarlatan ile 10 terörist öldürüldü.

* Küpeli Dağı'nda 4 Aralık 2007 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda PKK'nın bu bölgeden sorumlu yöneticisi `Adil Biliki' kod adlı Ramazan Aybi öldürüldü.

* Şırnak ile Uludere arasındaki Besta Vadisi'nde geçen 12 Mart'ta çıkan çatışmada PKK'nın Haftanin bölge sorumlusu `Kurtay Faraşin' kod adlı Abdulkerim Ertaş ile birlikte 9 terörist öldürüldü.

* Bingöl Yayladere'de geçen 14 Haziran'da çıkan çatışmada terör örgütü PKK'nın Bingöl- Erzurum sorumlusu `Avareş' kod adlı Ali Çelik yanındaki 1 teröristle birlikte ölü ele geçirildi.

* Ağrı'daki Tendürek Dağı'nda geçen 25 Haziran'da çıkan çatışmada terör örgütünün üst düzey sorumlularından `Sidar Malazgirt' kod adlı Hasan Eren ölü ele geçirildi. Aynı çatışmada, örgütün kadın sorumlularından `Dicle Tohildan' kod adlı Suriyeli Leyla Hannan da öldürüldü.

* Örgütün üst düzey sorumlularından `Dr. Ali' kod adlı Yusuf Turhallı ise örgüt tarafından başarısız görüldüğü için öldürülme korkusuyla bir hafta önce Kuzey Irak'ta 20 adamıyla birlikte kaçarak KDP'ye sığındı, daha sonra da Avrupa'ya kaçtı.