BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.427,91
HABER /  GÜNCEL

Gökçek ODTÜye akıl verdi

ODTÜ yıkım tehlikesiyle baş başa... Gökçek geri adım atmıyor. Ama yıkım olmaması için ODTÜ'ye çağrı yaptı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetimine, üniversite kampüsü içindeki imar planı olmayan 45 binanın yıkılmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özel af talebinde bulunma çağrısı yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Dikmen Vadisi'ndeki çalışma bürosunda basın mensupları ile biraraya geldi. ODTÜ kampusündeki imar planı olmayan binaların yıkılması kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gökçek, "ODTÜ Üniversitesi kaçaktır ve bu inşaatları yapanlar sorumludur." dedi.

Alınan yıkım kararının, ODTÜ'nün, 'Ankara'nın suyunda arsenik var' iddiasını ortaya atması ile alakalı olduğu yorumlarına değinen Gökçek, "Biz ODTÜ'yü beş ay önce uyardık. Su tartışması ise 1,5 ay önce yaşanmaya başladı. Bu iddiayı ortaya atanlar, ODTÜ uyarı üzerine mi, su tartışmasını gündeme getirdi demesi lazım. Ben böyle bir şey dremiyorum, sadece iddianın saçmalığını belirtmek istiyorum." dedi.

HÜKÜMETE GİDİN AF İSTEYİN

Sorunun çözüm yerinin artık belediye olmadığına işaret eden Gökçek, "ODTÜ Üniversitesi kaçaktır. ODTÜ'de kaçak inşaat yapanlar sorumludur. Kimse ODTÜ binalarının yıkılmasını istemiyor. Bunun tek yolu vardır. O da, ODTÜ'nün hükümetimize müracaat ederek, 'bizim için özel bir af kanunu çıkartın' demesidir. Bu, imar planı ile düzelmez. Hükümetimize diyecek ki, 'Bizim için özel bir imar affı çıkartın. Bu af sayesinde belediye bizim planımızı yapsın, bu binalarımızı kurtaralım.' Ben de bu binaların kurtulmasını istiyorum, yıkılmasını istemiyorum." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, özel af çıkmaması halinde bu binaları yıkmaz ise 'hukuk devleti içinde suç işlemiş' olacaklarını kaydeden Gökçek, "Onun için ODTÜ yetkililerini derhal sayın başbakanımızdan randevu alıp, böyle bir kanunun çıkması için ricada bulunmalarını istiyorum. Ancak ve ancak bunu yaptıkları, bir kanunun TBMM'den çıkması halinde ODTÜ ile ilgili imar affı, bu olabilir. Aksi takdirde, kalkıp biz bir plan yapacak olsak, Türkiye'de şu ortaya çıkar: Kaçak inşaat yapan kim varsa, yarın belediyeye müracaat ederse, belediye meclisi de kabul ederse, o yapılan kaçak binaların hepsi meşru kabul edilir. O zaman bizim arkası arkasına af çıkarmamız gerekir. Bizim ODTÜ'yü yıkmak gibi bir niyetimiz yoktur. Sadece bu kadar bilim ve hukuk adamının hukuk tanımadan,imar planını yok sayarak bu binaları nasıl yaptırdığını anlatması lazım. Sorun budur." diye konuştu.