BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

Gülenin okuluna el koydular

Ruslar, Nurcularla bağlantısı olduğu kuşkusu nedeniyle okula el koydu.

Abone ol

Rusya'nın St.Petersburg kentinde Fethullah Gülen'le bağlantılı bir vakıf tarafından kurulduğu iddia edilen Türk okulunun yönetimine el konuldu.

Kommersant gazetesinin St. Petersburg baskısındaki habere göre, "664 numaralı Uluslararası Lise" olarak bilinen okulda yapılan incelemede bir dizi eksiklik belirlendi. Ancak gazete, okul yönetimine el konulmasının asıl nedeninin, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) ülkede faaliyet gösteren Türk okullarının Nurcularla bağlantısından kuşkulanması olduğunu yazdı.

1995'te St.Petersburg Belediyesi ile Türk Çağ Öğretim İşletmeleri A.Ş. tarafından kurulan okulda eğitim ve bilim alanında denetimden sorumlu Rosobrnadzor komitesi tarafından yapılan incelemede görevli 24 Türk öğretmenden çoğunun ülkeye turist vizesiyle geldiği, ayrıca sadece dördünün Rusya'da öğretmenlik yapabilmesini sağlayacak belgelere sahip olduğu belirlendi.

İnceleme sonucu okul müfredatının Rusya Eğitim Bakanlığı'na uyumlu olmadığı sonucuna varıldı ve yönetimin eğitim komitesine devredilmesi kararlaştırıldı. Rusya'da şimdiye kadar 10 civarında Türk okulu kapatıldı ve 50'den fazla Türk ve Rus sınır dışı edildi ya da tutuklandı.

(Milliyet)