BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  POLİTİKA

Askerler çıt çıkartmadı

MGK, 2002'den bu yana en kısa toplantısını yaptı. Asker sessiz kaldı...

Abone ol

Farklı tartışmaların yaşandığı cumhurbaşkanlığı seçimi gölgesinde toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), AKP'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana en kısa toplantısını yaptı.

ASKERLER HİÇ KONUŞMADI

1.5 saat süren toplantının başında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer kısa bir veda konuşması yaparken, kurul üyesi askerler konuşmadı.

MALİKİ BİLGİSİ

Toplantıda Sezer kısa bir veda konuşması yaparken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Ankara temasları hakkında bilgi verdi. Bunun dışında toplantıda hiçbir kurul üyesi söz almadı.

Bu çerçevede, emekliye ayrılacak Karahanoğlu ile Cömert'in yanı sıra Şener de veda konuşması yapmadı. Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi:

"Toplantıda ülke güvenliği yönünden iç ve dış gelişmeler ele alınmış, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik faaliyetlere karşı alınan önlemler gözden geçirilmiş, bölücü terör örgütü ve yandaşlarına karşı yürütülen mücadelenin etkinlikle sürdürülmesi yönündeki kararlılık yinelenmiştir. Ayrıca, Irak'taki gelişmeler ve izleyebileceğimiz politikalar değerlendirilmiş, Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin korunmasıyla sınırların güvence altına alınması ilkelerinin önemi üzerinde durulmuştur. Irak Başbakanı El Maliki'nin 7 Ağustos'ta Ankara'ya yaptığı ziyaret sonunda imzalanan, biri genel siyasi ve güvenlik, diğeri enerji alanında işbirliği konularındaki iki mutabakat muhtırası ele alınmış, bu bağlamda ilişkiler gözden geçirilmiştir."