BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  MEDYA

Gülen'i hapse mi attıracaklar?

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliyeleri sonrası Gülen cemaati aleyhine kampanya mı başlatıldı?...

Abone ol

Tahliye olduktan hemen sonra Silivri Cezaevi önünde "Burada ben and içiyorum hepinizin önünde. Onlar buraya girdiğinde bu ülkeye adalet gelecek. O cemaat bağlantılı o çete bağlantılı adamlar buraya girecek" diyen Ahmet Şık'ın öfkesi konuşuluyor.

İDDİANAME HALİNE GELDİĞİNİ GÖREBİLİRSİNİZ

Oda TV davasında 1 yıl hapis yatan Şık'ın, cemaate savaş ilan etmesinden sonra medyanın bir kesiminde intikam çığlıkları yükseldi. Hemen ardından Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök köşesinde "Yakın veya en geç orta gelecekte bu cümlenin bir iddianame haline geldiğini görebilirsiniz" deyince ortalık karıştı. Özkök'ün "Günlerdir beklediğim sözleri Ahmet Şık'tan işittim" şeklindeki sözlerini rövanşın hazırlığı olarak değerlendirildi.

GÜLEN'İ İÇERİ ATTIRMAK İSTİYOR

Akşam yazarı Nagehan Alçı, bu sözleri "Ertuğrul Özkök, Fethullah Gülen'i içeri attırmak istiyor" diye yorumladı. AK Parti'nin iktidardan düştüğü an düğmeye basılacağını savunan Alçı,  AK Parti'nin tüm üst düzey kadroları da 'Örgüte yardım ve yataklık'tan tutuklu yargılanacağını iddia etti. Alçı'ya göre plan sadece Özkök'ün değil %20'lik çıldırmış bir kesimin hayali.

O BENİ İYİ TANIR

İşte bu suçlamalara bugün Özkök cevap verdi. İddialı ve sert sözlerini yumuşatan Özkök, "Hayatım boyunca hiçbir öfkeyi 3 aydan fazla taşımadım, taşıyamadım" diyor. Yazar sözlerini Fethullah Gülen'e sıcak mesajlar yollayarak tamamlıyor:

"Oradaki insana gelince.
(Saygısızlıktan değil. Yazımda aklımdan bile geçmediği, dolayısıyla ismini hiç anmadığım için burada da anmıyorum.) O beni iyi tanır. 20 yıl önce İzmir'in Karabağlar semtindeki o evde sohbet ettiğimiz günlerden beri tanır. Yani en azından sizden daha iyi tanır. Allah duygusu olduğu için de kimin ne olduğunu iyi bilir.
Size bir tavsiyem falan yok, söyleyeceğim bir şey var.
Ben intikam kelimesini sevmem, intikam duygusuyla yaşayanları ise hiç sevmem.
İlerde başka bazıları da bugünden intikam almaya kalkarsa, biliniz ki karşılarına ilk dikilenlerden biri ben olurum.
Tabii Allah ömür verirse.
Vermezse de bu yazımız bir taahhütname olarak kalır...