BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,81
ALTIN 2.430,27
HABER /  GÜNCEL

Gülen'den sonra yerine kim geçecek planları ifşa oldu!

FETÖ'nün referandum planı ne? Tutuklu bulunan FETÖ'cülere itirafçı olmasınlar diye ne kadar para ödeniyor? Fetullah Gülen hangi ülkeye kaçacak? Gazeteci Latif Erdoğan'dan FETÖ'yle ilgili çarpıcı açıklamalar.

Abone ol

Gazeteci-yazar Latif Erdoğan, FETÖ'nün 16 Nisan referandumu öncesi 'ayaklanma çıkacak' iddiasıyla örgütü ayakta tutmaya çalıştığını söyledi. FETÖ'nün referandumdan 'evet' çıkacağına emin olduğunun da altını çizen Erdoğan, cezaevinde bulunan FETÖ üyelerinin itirafçı olmamaları şartıyla ailelerine yüklü miktarda para ödendiğini söyledi.

Erdoğan, Gülen'in ABD dışında hiçbir ülkede güvende olmadığını söyledi ve ekledi:

"Gülen için 3 seçenek var; iade edilecek, sınırdışı edilecek ya da infaz edilecek"

Sabah gazetesine konuşan Latif Erdoğan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

TUTUKLU FETÖ'CÜLERİ MAAŞA BAĞLADILAR

"Duyumlarımıza göre baştan beri maaş ödeniyor. Cezaevinden önce devletten aldıkları maaşın daha fazlasını kendisine ve ailesine ödeniyor. Tek şart Gülen aleyhinde konuşmamaları ve itirafçı olmamaları. Eğer çok ciddi pozisyonda ise, yani sözleri çok önemliyse onların itirafçı olmamaları için maaş falan değil çok ciddi meblağlar ödeniyor. Aileler ve itirafçı olmak isteyenlerin hayır diyemeyeceği çok ciddi paralar dolaşıyor.

GÜLEN KENDİNİ TAMAMEN KAPATTI Kendisine üç beş şarlatan bulmuş konuşuyor. "Neden böyle oldu" sorusunu soracak birini yanına yaklaştırmıyor. Böyle nazik ortamlarda kendini kapatır kimse ile görüşmez. Şu anda kendini yenilemeye ve biten prestijini yeniden sağlamaya çalışıyor.

AİLELERİ MARKAJA ALDILAR

Ailelerin hepsi teker teker markajda. Onlar da çaresizlik içerisinde söylenen her söze inanıyor. Ailelerde maaş desteği alıyor. Daha önce devletten aldıklarının daha fazlasını devletten alıyorlar. Ama bu ne kadar sürer? Hazıra dağ dayanmaz. Yurtdışına kaçırdıkları parayla bir müddet daha devam eder. Yakında ailelerden de feryatların yükseleceğini hep birlikte göreceğiz.

REFERANDUMDA AYAKLANMA HAYALİ KURUYORLAR

15 Temmuz'dan önce darbe ile motive ediyorlardı. Şimdi büyük bir ayaklanma ile motive ediyorlar. Böyle bir şeye kalkışırlarsa tamamen sıfırlanırlar. Bunların kendi kafalarında bir ayaklanma planı var. Cezaevlerinde başlayan ve Türkiye çapına yayılan bir ayaklanma planlarının olduğuna inanıyorum. Bunu da Gülen'i tanıyan biri olarak söylüyorum. Ama bunu yapabilmeleri mümkün değil. FETÖ artık tankların paletleri altında kalmış bir salyangozdur. Ne tehdit yaparsa yapsınlar korkuya kapılmaya gerek yok.

REFERANDUMDA FARKLI MESAJLAR VEREBİLİRLER

Fırtına öncesi sessizlik gibi bir imaj vermeye çalışıyorlar. Bu sessizlik bir şey yapmaya mecali olmayan adamın sessizliğidir. Çok ümitvar olmak lazım. Referandumda dikkatleri kendilerine çekmek için farklı mesajlar verebilirler. Son umutları referandum. Evet çıkacağını onlar da biliyor. Ama ne kadar aşağı çekebilirsek kardır diye düşünürler. "Evet"leri düşürmek için FETÖ "ben de Evet diyorum" şeklinde açıklama yapabilirler. Artık çok da ciddiye almamak gerekir.

GÜLEN HANGİ ÜLKEYE GİDECEK?

Kanada ile irtibatları nedir bilmiyorum. Kanada ABD'nin bir eyaleti sonuçta. Ama ben zannetmiyorum Kanada'ya gideceğini. Bakın ABD dışında nereye giderse gitsin artık Gülen için güvensizdir. ABD dışında her ülkede Gülen'in artık can güvenliği yoktur. Bence başka bir ülkeye gideceğine Türkiye'ye gelmesi daha güvenli onun için. Hiç olmazsa bir cezaevi yüzü görür. Başka bir ülkede ne ile karşılaşacağını kimse bilemez. Tekrar ediyorum. Gülen için artık 3 alternatif var. İade edilecek, sınırdışı edilecek ya da infaz edilecek.

GÜLEN ÖLÜRSE ÖRGÜTE NE OLUR?

Ölünce biter, sistem diye bir şey yok zaten. Ben hep bir sistem olsun istedim, Gülen kabul etmedi. Sistem yok burada tamamen kaotik bir yapı var. Gülen ölürse ikinci bir alternatifi yok.

KOYUN BİLE GÜDEMEZLER

Lider merkezli bir yapıda lideri ortadan kaldırırsan geriye hiçbir şey kalmaz. Burada tek hedef Gülen'i halife yapmak. O ideal biterse hepsi ortadan kalkar. İçlerinde derleyip toparlayacak kimse yok. Gülen'den sonra gelecek diye haberler çıkıyor. Onlar dışarıda bir koyun bile güdemez. Gülen'in kendi kafasındaki model neticeye ulaşmak. Benden sonra diye bir kavram yok kafasında. Kendi bulunduğu zaman diliminde olmalı.

ZERRE KADAR ERKEKLİĞİ VARSA...

Ben Gülen'e hep aynı çağrıyı yaptım yine yapıyorum. Bak 50 bin insan hapiste. Binlerce insan vatansız kaldı. Gel teslim ol. Yakında en yakınındaki insan bile seni lanetle anacak. Sana çay getiren insan bile yakında yüzüne tükürecek. Bu noktaya getirme. Zerre kadar vicdanın ve erkekliğin varsa gel teslim ol, mağdur ettiğin insanlara bir faydan olsun. Kendi kaçıp mensuplarına ölün diyen bir lider olabilir mi? En zalim lider bile kaybettikten sonra beynine bir kurşun sıkmıştır.