BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  GÜNCEL

Gülen bir lokma bir hırka ile yetinen fakir mi?

Küçük bir odada kalan ve kirasını da kendisinin ödediği söylenen Fethullah Gülen'e Sabah yazarı Barlas'tan çağrı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, "Bu fakir" de artık aktif ve şeffaf siyasete girmelidir" başlıklı köşesinde Gülen'in söyledikleriyle yaşananların birbiriyle çeliştiğini yazdı. 

Zaman gazetesinin tepe ismi Ekrum Dumanlı'nın Fethullah Gülen ile yaptığı röportaj tartışılmaya devam ediyor. Röportajda işlenen "Mütevazi bir hayat sürüyor" görüşü, ceket polemiği en az Gülen'in açıklamaları kadar konuşuldu.

Son 15 yılını "inzivada" geçirdiğini söyleyen ve cemaatin "dine ve insanlığa kendisini feda etmiş bir isim" olarak tanıttığı Gülen portresine Barlas'tan itiraz geldi.

Gülen'i karartma perdesi arkasında hayatını sürdürmekle suçlayan yazar, yakın dönemde yaşananları böyle yazdı:

MEĞER NE KADAR FAKİRMİŞ
(...)Kendini ibadete ve hizmete vermiş, bir lokma bir hırka ile yetinen, kendisinden "Bu fakir" diye söz eden ve dünyevi hırslara uzak bir portre olarak uzun yıllardır sunulan "Hocaefendi" bir anda, milyarlarca dolara hükmeden, siyasi hırsları ve hesapları olan, kayıt dışı siyasetin hırslı bir aktörü olarak görünüverdi.
Kendi medyası, finans kurumları, vakıfları, üniversiteleri, dershaneleri bulunan holding niteliğindeki "Gülen Cemaati"nin siyasete dönük hesaplarının bulunmadığını bugüne kadar görememek, aslında bir nevi uyurgezerlikti... Ama bu gerçeği gizlemek konusunda başarılı olmuşlardı muhteremler...

İHTİRAS VE AKIL İLİŞKİSİ
Ancak öyle anlar gelir ki insanın ihtirasının boyu, aklının boyunu aşar... Önce MİT'e karşı girişilen 7 Şubat operasyonu, sonra da 17-25 Aralık arasındaki yargı darbesi girişimi ile gerçek tablo ortaya çıkıverdi... Gülen'in "Beddua"sı ve arkasından sosyal medyada yayınlanan ve sözcüleri tarafından doğrulanan telefon konuşmaları, durumu iyice şeffaflaştırdı.
Sonuçta Gülen partisi olmayan bir kayıt dışı siyaset aktörü olarak, şu anda Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti'nin rakibi konumunda.
Ve Başbakan Erdoğan da, diğer meşru siyasetçiler de, aileleri, çevreleri, tüm ilişkileri ile ne kadar kamuoyu önündeyseler, Fethullah Gülen de aynı durumda... Bu noktadan sonra kendisini dünyevi hırslardan uzak, nefsini ibadete ve hizmete adamış, inzivaya çekilmiş, iki cekete sahip bir derviş veya bir keşiş gibi göstermeye çalışması sadece gülünç oluyor.

Mehmet Barlas tüm yazıları