BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,31
HABER /  GÜNCEL

Radikal yazarı seçim kutlamalarına başladı!

Radikal gazetesi yazarı Koray Çalışkan, yerel seçimler öncesi hangi partiye oy vereceğini açıkladı.

Abone ol

30 Mart yerel seçimlerine 5 gün kala Radika si yazarı dan ilginç bir seçim yazısı geldi.

Söze "5 gün sonra İstanbul'da 20 yıllık AK Parti iktidarı bitebilir" diye başlayan Çalışkan, hangi partiye oy vereceğini de açıkladı.

PARASI OLMAYAN DESPOT BABA

İstanbul ve Ankara'nın hem yerel seçimlerde hem de genel seçimlerde kritik öneme sahip olduğunu okurlarına hatırlatan Çalışkan, Erdoğan'ın panik içinde olduğunu iddia etti.

"İstanbulsuz, Ankarasız Erdoğan, parası olmayan despot bir babadan farksızdır. Şimdi paniğe kapılmasının esas nedeni bu oyunun bütün açıklığıyla görülmesi. İstanbul’u ve Ankara’yı kaybederse gazetecilere bağıramayacak, Kürtlere atarlanamayacak, TV kanalı yöneticilerini arayıp muhalefet liderlerini sansürletemeyecek, hâkime tahkim kuramayacak, muhalifi tahkir edemeyecek, savcıya tazyik işlemeyecek.

DEVRAN DÖNECEK İYİLER KAZANACAK

Ve elbette en büyük korkusu da bu, çünkü biliyor ki gün gelecek, devran dönecek, sıra ona da gelecek. Onurlu bir savcı soracak, onurlu hâkimler yargılayacak, iyiler her zaman olduğu gibi yine kazanacak.

CHP AK PARTİ'Yİ ZORLUYOR

CHP bu resmin merkezinde. Çünkü Erdoğan’ın kurduğu biat zincirinin en güçlü halkaları İstanbul ve Ankara’da CHP, AK Parti hegemonyasını zorluyor. Kılıçdaroğlu parti içi dengeleri değil, başarı kriterini merkeze yerleştirdi, güçlü ve kendine güvenen bir lider olduğunu kanıtladı.

İSTANBUL VE ANKARA'DA DURUM NE?

Bu arada Mansur Yavaş’ın arayı açarak ilerlediğini Erdoğan gördü. Dört gün önce Yavaş’ın seçim şarkısına atıf yapıp dalga geçmesi, İlyas Başsoy’un da söylediği gibi aslen Yavaş’ın kazandığının tasdiki oldu.

İstanbul’da ise Topbaş ve Sarıgül baş başa. Seçim 100.000 kişinin arasında gidip gelinen bir seçime dönüşmüş durumda. Bunu gören Kılıçdaroğlu tüm programlarını revize ederek İstanbul’a kamp kurdu. Beş gün sonra İstanbul’da 20 yıllık Ak Parti iktidarı bitebilir.

OYUMU CHP'YE VERECEĞİM!

...Oyumu CHP’ye vereceğim. Yalnızca Mustafa Sarıgül’ün projelerinin tamamına imzamı atacağımdan değil. AK Parti böyle giderse ileride Türkiye'de demokratik siyaset yapma imkanı kalmayacak. Ama ondan da değil.

İstanbul'dan hiç ayrılmayacağım, çocuklarım ve ilerde torunlarım da buralı olsun, özgür bir ülkeye gidip orada yaşamak zorunda kalmasınlar diye. Samimi söylüyorum. Sıft bundan...