BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gülen ABD'den kız istenir gibi istenmez!

Fatih Altaylı Türkiye'nin ABD'den Gülen'i iade talebini eleştirdiği yazısında uluslararası hukukun ilkelerini hatırlattı ve "kız istenir gibi" istenmez." dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan'ın cemaate savaş ilan etmesinden sonra Fethullah Gülen'in ABD'den iadesinin isteneceğini açıkladı. Habertürksi yazarı Fatih Altaylı Türkiye'nin iade talebini yorumladığı yazısında uluslararası hukukun ilkelerini hatırlattı ve "Uluslararası hukukta kimse "kız istenir gibi" istenmez." diye uyardı. Hükümetin "laf olsun torba dolsun" diyerek hareket ettiğini savunan Altaylı ortada bir ciddiyet sorunu olduğunu vurguladı ve "Yani "Yollayın şunu artık" diye istenmez. Telefonda başkandan hiç istenmez." diye yazdı.

İşte Altaylı'nın yazısındaki ilgili bölüm:

KIZ İSTEMEK BAŞKA SUÇLU İSTEMEK BAŞKA

ABD'den Fethullah Gülen'in iadesi istenmiş.
Güldüm.
Uluslararası hukukta kimse "kız istenir gibi" istenmez.
Bu konuda Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün 16.11.2011 tarihli genelgesine bakmak yeterli olacaktır.
Buna göre iade talebine gerekçe olan - Fiilin işlendiği yer, zaman, fiilin nasıl işlendiği, ihlali edilen yasa hükmü ve suçun ayrıntılı tarifi, - Talepname öncesi gerçekleştirilen adli işlemlerin neler olduğu, - İadesi istenen kişi hakkındaki tutuklama kararını veren mahkeme ve müzekkere sayısı ve tarihi, - Yakalama emrini çıkaran makamın adı ve emrin tarihi, sayısı, - İddianame veya mahkûmiyet kararı, - Suça uygulanacak kanun maddeleri, - Kımızı bülten başta olmak üzere yapılmış olan tüm adli takibat ve işlemler eğer soruşturma safhasında ise cumhuriyet başsavcılığı, kovuşturma aşamasında ise ilgili mahkeme tarafından hazırlanır.

TELEFONDA BAŞKAN'DAN HİÇ BİR ŞEY İSTENMEZ

Yani "Yollayın şunu artık" diye istenmez.
Telefonda başkandan hiç istenmez.
Fethullah Gülen hakkında tüm bunlar yapılmış mı, yapılmamış mı bilmiyorum.
Yapıldığını hiç ama hiç zannetmiyorum.
Ortada bir suç var ise, bu suçu işleyen ister hacı olsun, ister hoca hiç fark etmez.
İstenir.

LAF OLSUN TORBA OLSUN DİYE DEĞİL USULÜNCE

Ama laf olsun torba dolsun diye değil, usulünce istenir.
Başta "Gülüyorum" dedim ya.
Sırf isteme şekline gülmüyorum.
Eğer Gülen'i ABD'den isteyen veya istemeye hazırlanan bir başka partinin iktidarı olsaydı AK Partililer ne derdi diye düşünüyor, ona da gülüyorum.