BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da polis dev barikat kurdu!

Taksim tartışması devam ederken, Ankara'da 1 Mayıs kutlamalarının adresleri Sıhhiye ve Tandoğan Meydanları olarak belirlendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK) -Ankara'da valilik 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhiye ve Tandoğan Meydanları için izin verirken Kızılay Meydanı'nda kutlamaya izin verilmedi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü bir mesajla kutlayan Valilik, Kızılay uyarısında da bulundu.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi bir grup, başkentlilere 1 Mayıs'ta Tren Garı önünden başlayacak ve Sıhhiye Meydanı'nda devam edecek mitinge katılmaları çağrısında bulundu. Kızılay Güvenpark önünde toplanan grup adına açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü İsmet Meydan, "1 Mayıs Perşembe günü tüm emek ve demokrasi güçlerini, Ankara halkını saat 11.00'de Gar önünden başlayacak yürüyüşümüze ve saat 13.00'deki mitingimize katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Remzi Çalışkan da başkentte mücadele ve dayanışma gününü, emekçilerin birliğini, halkların kardeşliğini göstermek için 1 Mayıs'ta Sıhhiye Meydanı'nda olacaklarını, İstanbul 'da ise özel bir anlamı olduğu için kutlamaları Taksim'de yapacaklarını belirtti.

ETHEM SARISÜLÜK ANMASI

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Kızılay'da bir anma planlanıyor. 1 Mayıs kutlamasına katılacak olan gruplar, Yüksel Caddesi'nde toplanılması için çağrı yaptı. Fakat polis Kızılay'a geçişlere izin vermiyor. 

POLİS BARİKAT KURDU

Polisin Kızılay'a geçişler için kurduğu barikat sosyal medyada paylaşıldı. İşte o fotoğraf:

barikat.20140501105735.jpg